Σε «φρούριο» αναμένεται να μετατραπεί η Μαδρίτη κατά τη διάρκεια της ερχόμενης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στην ισπανική πρωτεύουσα στα τέλη του μήνα.
Πάνω από 10.000 αστυνομικοί και άλλες δυνάμεις ασφαλείας θα εγγυηθούν την ασφάλεια της συνόδου, μετέδωσαν σήμερα 17/6 ισπανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα το υπουργείο Εσωτερικών.
Θα είναι «η μεγαλύτερη παρουσία ασφαλείας στην πρόσφατη ιστορία (της Ισπανίας)», ανέφερε ο δημόσιος τηλεοπτικός σταθμός RTVE, προσθέτοντας ότι έτσι η πόλη θα μετατραπεί σε φρούριο.
Εκτός από άλλα μέτρα, η Ισπανία θα εισάγει προσωρινούς συνοριακούς ελέγχους, όπως είχε κάνει και για τη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα το 2019, προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια των 5.000 συμμετεχόντων στη σύνοδο κορυφής.
Στην σύνοδο αναμένονται περίπου 40 αντιπροσωπείες, που θα αποτελούν συνολικά 2.000 καλεσμένους, μαζί με περίπου 2.000 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο και 1.000 βοηθούς της οργανωτικής επιτροπής.
Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών φέρεται να είπε ότι, μέχρι στιγμής, οι αρχές δεν έχουν διαπιστώσει καμία «ιδιαίτερη απειλή που θα μπορούσε να προκαλέσει ανησυχία».
Σε μια αναφορά στη θεά των αρχαίων Ελλήνων, η επιχείρηση ονομάζεται Επιχείρηση Ειρήνη.
Η κυβέρνηση θα καλέσει τους κατοίκους της Μαδρίτης να εργάζονται από το σπίτι εάν είναι δυνατόν και να μην κάνουν περιττές μετακινήσεις, ανέφερε το RTVE.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ