Μπαράζ πλειστηριασμών με επισπεύδοντα τον εφοπλιστή Θεόδωρο Αγγελόπουλο κατά των ανιψιών του, αδελφών Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου αναρτήθηκαν στη σελίδα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και προγραμματίστηκαν, αν δεν υπάρξει κάποια δικαστική ανατροπή, για τις 9 Δεκεμβρίου.
Στην εν λόγω είδηση τοποθετήθηκαν σήμερα 18/10 με δελτίο Τύπου τους τα δύο αδέλφια, σύμφωνα με το οποίο «μετά τον θάνατο του πατέρα μας, ο Θεόδωρος (σσ. ο θείος τους) επέλεξε να στραφεί εναντίον μας, φροντίζοντας για τη διαιώνιση της οικογενειακής αντιδικίας».
Μάλιστα όπως προσθέτουν στην ανακοίνωση τους, «δίχως να σεβαστεί το βαρύτατο πένθος μας, έσπευσε να μας κοινοποιήσει την παραπάνω απόφαση λίγες μόλις ημέρες μετά την κηδεία του αδερφού του, όπου και είχε παραβρεθεί με τη σύζυγό του Γιάννα» αναφέρουν σχετικά οι Αγγελόπουλοι, προμηνύοντας έτσι τη συνέχεια στην δικαστική τους διαμάχη με τον θείο τους, μετά και την αναβολή της υπόθεσης από τον Άρειο Πάγο (όπου είχαν ζητήσει αναίρεση της απόφασης στις 22 Σεπτεμβρίου 2022).

Οι πλειστηριασμοί – Μαμούθ 

Ειδκότερα, εκτός των δυο αδελφών οι πλειστηριασμοί στρέφονται και κατά ιδιοκτησιών της Ευανθίας Παπαγιαννοπούλου (πρώην συζύγου του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου) και της Αικατερίνης Πετροπούλου.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο το ποσό της απαίτησης φτάνει τα 9,71 εκατ. ευρώ. Οι πλειστηριασμοί αφορούν σειρά ακινήτων μεταξύ των οποίων:

  • Το ½ εξ αδιαιρέτου διαμερίσματος 170 τετραγωνικών στο Παλαιό Ψυχικό (τιμή εκκίνησης 383 χιλιάδες ευρώ)
  • Το ½ εξ αδιαιρέτου οικοπέδου 650 τ.μ. στο Χαλάνδρι (391 χιλιάδες ευρώ)
  • Το ½ εξ αδιαιρέτου οικοπέδου στο Χαλάνδρι (1,9 εκατ. ευρώ)
  • Το ¼ εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησίας Π. Αγγελόπουλου και το ¼ Γ. Αγγελόπουλου διαμερίσματος 143 τ.μ. στην Ηρώδου Αττικού (289,6 χιλιάδες ευρώ)
  • Το ¼ εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησίας Π. Αγγελόπουλου και το ¼ Γ. Αγγελόπουλου διαμερίσματος 484 τ.μ. στην Ηρώδου Αττικού (1,817 εκατ. ευρώ)

Η ανακοίνωση από Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο

Δημοσιεύτηκε χθες (18/10) η είδηση για τον πλειστηριασμό ακινήτων του αείμνηστου πατέρα μας Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου που επισπεύδει ο αδερφός του Θεόδωρος. Οφείλουμε να  διευκρινίσουμε ότι η απαίτηση που επιχειρεί να ικανοποιήσει ο θείος μας, μόνιμος κάτοικος Ελβετίας κατά δήλωσή του, πηγάζει από την αντιδικία που είχε επί σειρά ετών με τον πατέρα μας και δεν αφορά προσωπική μας οφειλή.
Συγκεκριμένα, ο Θεόδωρος με αγωγή που άσκησε το 2012 σε βάρος του πατέρα μας ζητούσε την καταβολή 200 εκατομμυρίων Ευρώ επικαλούμενος μία συμφωνία μεταξύ του ιδίου, του πατέρα μας και του αείμνηστου παππού μας, Παναγιώτη Αγγελόπουλου, από τον Μάρτιο του 2000 (!) για την περιέλευση της Χαλυβουργικής στον πατέρα μας, στην οποία προβλεπόταν, επίσης, η κατάπτωση ποινικής ρήτρας 10 εκ. δολαρίων ΗΠΑ για κάθε δικαστική ενέργεια που θα έκανε ο πατέρας μας στο μέλλον για την ίδια ή συναφή αιτία.
Στον πρώτο βαθμό, η αγωγή του συζητήθηκε τον Απρίλιο του 2017 και απορρίφθηκε, καθώς κρίθηκε ότι η παραπάνω συμφωνία παραβιάζει θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα του πατέρα μας και είναι ως εκ τούτου άκυρη. Εντούτοις, το Εφετείο Αθηνών, ενώπιον του οποίου συζητήθηκε η υπόθεση τον Φεβρουάριο του 2020, έκρινε κατά πλειοψηφία (με τις ψήφους δύο μελών και αντίθετη την ψήφο της Προέδρου) εν μέρει δεκτή την αγωγή επιδικάζοντας πρωτοφανή ποινική ρήτρα ύψους 80 εκ. Ευρώ.
Επισημαίνουμε ότι όλη την παραπάνω περίοδο ο πατέρας μας αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα υγείας με συνέπεια τις αλλεπάλληλες κρίσιμες νοσηλείες του στην εντατική, ενώ, ταυτόχρονα, με αφετηρία το βαρύτατο εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2013, έπασχε από βαρύτατη άνοια, λόγος για τον οποίον τέθηκε τελικά υπό δικαστική συμπαράσταση με αμετάκλητη απόφαση.
Δυστυχώς, μετά τον θάνατο του πατέρα μας, ο Θεόδωρος επέλεξε να στραφεί εναντίον μας, φροντίζοντας για τη διαιώνιση της οικογενειακής αντιδικίας.
Μάλιστα, δίχως να σεβαστεί το βαρύτατο πένθος μας, έσπευσε να μας κοινοποιήσει την παραπάνω απόφαση λίγες μόλις ημέρες μετά την κηδεία του αδερφού του, όπου και είχε παραβρεθεί με τη σύζυγό του Γιάννα.
Από την πλευρά μας, ως κληρονόμοι με το ευεργέτημα της απογραφής και χωρίς να ευθυνόμαστε με την ατομική μας περιουσία για την οφειλή του πατέρα μας, έχουμε ασκήσει κατά της απόφασης αυτής αναίρεση, η οποία επρόκειτο να συζητηθεί ενώπιον του Αρείου Πάγου στις 26 Σεπτεμβρίου 2022.
Πλην όμως, ο Θεόδωρος ζήτησε την αναβολή της προκειμένου να συνεκδικαστεί με την αναίρεση της δεύτερης συζύγου του πατέρα μας για την ίδια υπόθεση, που είχε σκοπίμως προσδιοριστεί από την τελευταία για τη μεταγενέστερη δικάσιμο της 24ης Απριλίου 2023.
Ανεξάρτητα από την έκβαση της παραπάνω αντιδικίας, θα θέλαμε να ευχηθούμε στον Θεόδωρο και στη Γιάννα καλή επιτυχία στις νέες επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.