Εμπλοκή στην επί της ουσίας διερεύνηση της υπόθεσης Novartis μετά το αίτημα εξαίρεσης της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς που κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο πρώην υπουργός, για τον οποίο η κ. Τουλουπάκη έχει ζητήσει από τη Βουλή την άρση της ασυλίας του προκειμένου να του ασκηθεί δίωξη για δωροδοκία, με έγγραφο το οποίο απέστειλε τόσο στην ίδια όσο και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, επισημαίνει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει την έρευνα της Novartis από τη στιγμή που ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, θα ερευνηθεί από την Προανακριτική της Βουλής για ηθική αυτουργία στην κατάχρηση εξουσίας, αδίκημα το οποίο φέρεται να έχει διαπράξει η κ. Τουλουπάκη.

Ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ στο αίτημά του παραθέτει μια σειρά στοιχείων που αποδεικνύουν, όπως υποστηρίζει,ότι η εισαγγελέας όχι μόνο μεροληπτεί, αλλά έχει και «ενεργό ρόλο στην σκευωρία».

Επί του αιτήματος του Ανδρέα Λοβέρδου θα απαντήσει το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο. Μέχρι να γίνει αυτό η κ. Τουλουπάκη δεν μπορεί να κάνει οποιαδήποτε ενέργεια σε σχέση με την υπόθεση της Novartis ενώ αν εξαιρεθεί θα δημιουργηθεί επιπλέον πρόβλημα καθώς δεν υπάρχει αναπληρωτής της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ