Ένοχος δήλωσε ο πρώτος Ρώσος στρατιώτης που δικάζεται για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.
Ο 21χρονος αντιμετώπισε την κατηγορία της δολοφονίας ενός 62χρονου αμάχου πολίτη στην περιοχή Σούμι της Ουκρανίας, στις 28 Φεβρουαρίου σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας.
Ο νεαρός δήλωσε πως είναι ένοχος, μιλώντας μέσα από ένα γυάλινο «κουτί» σε μια γεμάτη δικαστική αίθουσα στο Κίεβο, μπροστά από δεκάδες κάμερες.
Όταν ρωτήθηκε από το δικαστήριο εάν διέπραξε τις πράξεις για τα οποία κατηγορείται, που συνιστούν εγκλήματα πολέμου, απάντησε «ναι».
Εάν καταδικαστεί, ενδέχεται να του επιβληθεί ισόβια φυλάκιση.
vadim-russian-war-crimes.jpg.webp
Η Ρωσία επανειλημμένως έχει αρνηθεί ότι στοχοθετεί αμάχους στην Ουκρανία.
Οι εισαγγελείς της Ουκρανίας δήλωσαν ότι ο Σισιμαρίν– ένας λοχίας από την περιοχή Ιρκούτσκ της Σιβηρίας – και τέσσερις άλλοι Ρώσοι στρατιωτικοί πυροβόλησαν και έκλεψαν ένα ιδιόκτητο αυτοκίνητο για να διαφύγουν αφού η ομάδα τους έγινε στόχος των ουκρανικών δυνάμεων.
Οι στρατιώτες οδήγησαν στο χωριό Chupakhivka όπου είδαν έναν άοπλο άνδρα 62 ετών να οδηγεί ένα ποδήλατο και να μιλά στο τηλέφωνό του, είπαν.
Ο Σισιμάριν έλαβε εντολή από άλλον στρατιώτη να σκοτώσει τον άμαχο πολίτη για να τον αποτρέψει από το να αναφέρει την παρουσία των Ρώσων στο σημείο. Με ένα τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ, πυροβόλησε αρκετές φορές στο κεφάλι του πολίτη, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.
Το θύμα κατέληξε στο σημείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ