Αυλαία έπεσε στη δικαστική περιπέτεια του 30χρονου αποκαλούμενου «Ινδιάνου», ο οποίος είχε παραμείνει προσωρινά κρατούμενος επί επτά μήνες για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού στις 9 Μαρτίου 2021 στα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη.
Είχε προηγηθεί  η εισαγγελική πρόταση βάσει της οποίας ο «Ινδιάνος» της Νέας Σμύρνης έκρινε πως δεν έριξε από τη μηχανή τον αστυνομικό της ΔΙΑΣ και ζητούσε να μην παραπεμφθεί σε δίκη.
Βάσει της εισαγγελικής πρότασης προς το Δικαστικό Συμβούλιο Αθηνών είχε υπάρξει εισήγηση για την απαλλαγή του «Ινδιάνου» για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος αστυνομικού, καθώς και την άρση όλων των περιοριστικών μέτρων σε βάρος του.
«Δεν υπάρχουν καθόλου ενδείξεις, για παραπομπή του σε δίκη, γι’ αυτό πρέπει να μη γίνει κατ’ αυτού κατηγορία» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελική πρόταση.
Όπως επίσης επισημαίνεται μετά το βούλευμα του Οκτωβρίου 2021 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για την αποφυλάκισή του «επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της άπαξ εμφάνισής του εντός του πρώτου πενθημέρου εκάστου μήνα στο ΑΤ του τόπου κατοικίας του.
Η ισχύς των περιοριστικών όρων αυτών πρέπει να παύσει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ