Οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσε στην Ιταλία άνδρας που «πιάστηκε» από την κάμερα να χαράσσει το όνομά του και το όνομα της φίλης του στο Κολοσσαίο της Ρώμης.
Ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού ζήτησε να ταυτοποιηθεί και να του επιβληθούν κυρώσεις.
Συγκεκριμένα έγραψε στο Twitter τη Δευτέρα 26/6: «Θεωρώ πολύ σοβαρό, ανάξιο και ένδειξη μεγάλης ασέβειας το γεγονός ότι ένας τουρίστας ξεφτιλίζει ένα από τα πιο διάσημα μέρη στον κόσμο, το Κολοσσαίο, για να χαράξει το όνομα της αρραβωνιαστικιάς του.
Ελπίζω ότι όποιος το έκανε αυτό θα εντοπιστεί και θα τιμωρηθεί σύμφωνα με τους νόμους μας».

Το tweet του υπουργού περιελάμβανε μια θολή εικόνα του νεαρού τουρίστα, καθώς και βίντεο που φαινόταν να τον δείχνει να χρησιμοποιεί κλειδιά για να χαράξει ένα από τα τείχη του σχεδόν 2.000 ετών αμφιθεάτρου.
Η επιγραφή έγραφε «Ivan+Haley 23», σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.
Το φερόμενο περιστατικό έλαβε χώρα την Παρασκευή και η αστυνομία ειδοποιήθηκε από βίντεο που εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε η ANSA.
Εάν καταδικαστεί για έγκλημα, ο άνδρας μπορεί να αντιμετωπίσει πρόστιμο τουλάχιστον 15.000 ευρώ (16.360 δολάρια) ή έως και πέντε χρόνια φυλάκιση, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων.
Παρόμοιο περιστατικό συνέβη το 2020, όταν ένας Ιρλανδός τουρίστας κατηγορήθηκε για βανδαλισμό στο Κολοσσαίο, αφού το προσωπικό ασφαλείας τον εντόπισε να σκαλίζει τα αρχικά του στην αρχαία κατασκευή και τον κατήγγειλε στην αστυνομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ