Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά την 81η Σύνοδο του Ινστιτούτου Διεθνούς Δικαίου, που έλαβε χώρα στην Angers της Γαλλίας (27 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου 2023), ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Αθηνών, Καθηγητής Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος, εξελέγη Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου. Στην ίδια σύνοδο εξελέγη, ως συνδεδεμένο μέλος, ο Καθηγητής του Columbia School of Law, Πέτρος Μαυροειδής.

Η εκλογή του κ. Σισιλιάνου στη θέση του Αντιπροέδρου περιποιεί ιδιαίτερη τιμή, τόσο στη Νομική Σχολή όσο και, ευρύτερα, στη χώρα μας, αφού το Ινστιτούτο Διεθνούς Δικαίου (Institut de Droit International) αποτελεί κορυφαίο ακαδημαϊκό θεσμό, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 150 χρόνια συνεχούς συμβολής στην πρόοδο του διεθνούς δικαίου. Χαρακτηριστικό της απήχησης και αναγνώρισης του αποτελεί το ότι, το 1904, το Ινστιτούτο τιμήθηκε με το βραβείο Νομπέλ Ειρήνης, για τη δράση του στην ειρηνική επίλυση των διαφορών μεταξύ Κρατών μέσω της διαιτησίας.

Επικεφαλής της ελληνικής ομάδας στο Ινστιτούτο και π. Πρόεδρος του Ινστιτούτου είναι ο Ακαδημαικός Εμμ. Ρούκουνας. Τακτικό Μέλος του Ινστιτούτου είναι επίσης ο Ομ. Καθηγητής Χρήστος Ροζάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ