Άδεια προκειμένου να εκτελεί τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα, ως ευρωβουλευτής, από το Γραφείο Σύνδεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα πήρε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbeast ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού Γιάννης Λαγός.
Αυτό σημαίνει πως στην επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, ο πρόεδρος της Εθνικής Λαϊκής Συνείδησης που σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη σε 13 χρόνια και 8 μήνες φυλάκιση για (για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνσή της, την περίοδο που ήταν στη Χρυσή Αυγή) θα έχει τη δυνατότητα να μεταβαίνει από τον Δομοκό Φθιώτιδας στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου που βρίσκεται σχεδόν απέναντι από τη Βουλή των Ελλήνων, προκειμένου να παρακολουθεί εξ αποστάσεως τη συνεδρίαση και να λαμβάνει το λόγο όποτε του δίνεται η ευκαιρία.
Ακολούθως, με το πέρας της συνεδρίασης, θα επιστρέφει στο σωφρονιστικό κατάστημα με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.
Ο Λαγός είχε συνάντηση με την αρμόδια εισαγγελέα των φυλακών για το θέμα, κάνοντας λόγο για αντισυνταγματικό και παράνομο τρόπο αφαίρεσης των δικαιωμάτων του, που τον είδαν οδηγήσει στο να προβεί εδώ και ημέρες σε απεργία πείνας, την οποία σταματάει από τη στιγμή που του δηλώθηκε ότι θα έχει την άδεια να μετάσχει στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας με τον προαναφερθέντα τρόπο.
Τέλος, ο ίδιος υποστηρίζει ότι προβαίνει σε μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπευθύνου ήτοι , τη «διεύθυνση των φυλακών, την εισαγγελία και τους αρμόδιους υπουργούς που έδωσαν εντολές, προκειμένου να μου απαγορεύσουν να εκφωνώ ομιλίες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ