Ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης της αναγκαιότητας ύπαρξης της ρύθμισης του 2019 που επιτρέπει μόνο την κατ’ έγκληση δίωξη των τραπεζιτών για απιστία άφησε στη Βουλή ο Γιώργος Φλωρίδης.

Μιλώντας στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη δικαστική αστυνομία, ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στην επίμαχη διάταξη -με αφορμή τροπολογία που κατέθεσε η αντιπολίτευση-, τονίζοντας:

«Τα ζητήματα αυτά θα συζητηθούν με ευρεία παρέμβαση που γίνεται στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που βγαίνει σε δημόσια διαβούλευση σε μερικές μέρες. Αποσπασματικές, επ’ ευκαιρία και για λόγους εντυπώσεων ρυθμίσεις δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Εκεί θα συζητήσουμε για το ποινικό σύστημα της χώρας, για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και θα συζητηθούν όλα αυτά. Αυτοί οι κώδικες θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιούργησαν οι πιο αμαρτωλοί κώδικες στην ιστορία του ελληνικού κράτους. Τους κώδικες που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές του 2019. Θα προσπαθήσουμε αυτές τις πληγές να τις γιατρέψουμε».

Ο κ. Φλωρίδης αναφέρθηκε και στη συζήτηση που είχαν προκαλέσει οι αναφορές του κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης για την κατ’ έγκληση δίωξη των τραπεζιτών.

Όπως είπε, η κυβέρνηση δεν επικαλέστηκε ποτέ προσωπικές απόψεις του υπουργού, αλλά δήλωσε πως οι απόψεις αυτές είναι διαχρονικές και πάγιες.

«Τι σημαίνει αυτό; Γνωστές και σταθερές. Αυτό είπε η κυβέρνηση και προσέθεσε στην ανακοίνωση ότι δεν έχει συζητηθεί στο υπουργικό. Αληθές, δεν υπήρχε υπουργικό συμβούλιο για να συζητηθούν», σημείωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναμένεται να εξετάσει τη ρύθμιση στις επικείμενες αλλαγές που έρχονται στους ποινικές κώδικες. Εκεί αναμένεται να εξεταστεί αν οι λόγοι που οδήγησαν στη λήψη της σχετικής απόφασης (ανάγκη μείωσης των «κόκκινων δανείων») έχουν εκλείψει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ