Ο επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι η OpenAI δεν σέβεται πλέον την πρωταρχική της αποστολή, που ήταν η έρευνα στην τεχνητή νοημοσύνη προς όφελος της ανθρωπότητας και ότι πλέον καθοδηγείται με μόνο γνώμονα το κέρδος. Αυτό αποτελεί παραβίαση του συμφώνου της δημιουργίας της OpenAI.
«Η OpenAI, Inc. έχει μετατραπεί σε μια de facto θυγατρική της μεγαλύτερης εταιρείας τεχνολογίας στον κόσμο : της Microsoft», αναφέρει το έγγραφο που παρουσιάζει η Wall Street Journal. «Υπό την ηγεσία του νέου διοικητικού συμβουλίου της, δεν αναπτύσσει απλώς, αλλά τελειοποιεί την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της Microsoft και όχι για το καλό της ανθρωπότητας».
Κρίση στο OpenAI τον Νοέμβριο
Η OpenAI δημιουργήθηκε το 2015 στην Καλιφόρνια. Ο Sam Altman και το δεξί του χέρι Greg Brockman είχαν συγκεντρώσει κεφάλαια για την κατασκευή ενός μη κερδοσκοπικού ερευνητικού εργαστηρίου, στόχος του οποίου είναι να επιτευχθεί η εμφάνιση της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης που θα ωφελούσε την ανθρωπότητα.
Σύμφωνα με τον Elon Musk, η OpenAI παρέκλινε από αυτή την αποστολή με την άφιξη της Microsoft, η οποία διοχέτευσε περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία. Το ερευνητικό έργο της OpenAI δεν είναι πια δημόσιο και απλώς επεκτείνει εμπορικά προϊόντα, όπως το Chat GPT Plus.
Αυτή η κατηγορία οδήγησε στον Sam Altman να απολυθεί από το διοικητικό του συμβούλιο τον Νοέμβριο του 2023, πριν επιστρέψει στη θέση του μετά από μόλις πέντε ημέρες. Τα διευθυντικά στελέχη που είχαν στραφεί κατά του Sam Altman παραιτήθηκαν και σχηματίστηκε νέο διοικητικό συμβούλιο.
Ο Elon Musk διέκοψε τους δεσμούς του με την OpenAI το 2018. Έκτοτε δημιούργησε τη δική του εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, xAI, η οποία κυκλοφόρησε το συνομιλητικό ρομπότ Grok.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ