Με την ιδιότητα του κατηγορούμενου καλείται να απολογηθεί στις 15 Μαρτίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η οποία διενεργεί την έρευνα σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση της Novartis.

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος την ημέρα εκείνη αναμένεται να ζητήσει πολυήμερη προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπισή του, καθώς η δικογραφία αριθμεί περίπου 300.000 σελίδες.
Όπως είναι γνωστό, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης διώκεται με βάση της απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, που κατά πλειοψηφία άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για συνολικά οκτώ αδικήματα με φόντο την υπόθεση της Νοvartis, αλλά και αξιόποινες πράξεις που καταγγέλθηκαν με βάση τη μήνυση που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνής περί παρεμβάσεων του κ. Παπαγγελόπουλου στο έργο της δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει αρνηθεί όλες τις πράξεις που του αποδίδονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τέλος της δικής του απολογίας, όταν αυτή γίνει, θα σηματοδοτήσει και την ολοκλήρωση της κύριας ανάκρισης για την υπόθεση αυτή , που εκτός από τις ποινικές της διαστάσεις εξακολουθεί να προκαλεί τριγμούς στην κεντρική πολιτική σκηνή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ