Ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση που διενήργησαν οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης για τους χειρισμούς των εισαγγελέων Διαφθοράς στη διερεύνηση για το ζήτημα, Novartis.

Οι δύο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί θα αποστείλουν τη δικογραφία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλη Ιωαννίδη ο οποίος θα κρίνει για την περαιτέρω πορεία της δικογραφίας.

Επίσης, έστειλαν τη δικογραφία που αφορά τα τρία μη πολιτικά πρόσωπα που είχαν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου από την επιτροπή της Βουλής στο πλαίσιο της έρευνας για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Πρόκειται για τον εκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη και τους δημοσιογράφους Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρο Τάρκα.

Υπενθυμίζεται πως η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής έκρινε πως δεν μπορούν να εξεταστούν ως ύποπτοι και πλέον η έρευνα θα συνεχιστεί από την αρμόδια, για μη πολιτικά πρόσωπα, Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ο εισαγγελικός λειτουργός που θα χειριστεί τη δικογραφία, θα κρίνει αν θα προχωρήσει στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν ως ύποπτοι ή αν θα θέσει την υπόθεση στο αρχείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ