Η πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα «Ένοπλη Απάντηση» ανέλαβε την ευθύνη για τον φάκελο με εκρηκτικά που έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης και είχε στόχο μια Εφέτη.

Με ανάρτησή τους την ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου «Indymedia», κάνουν λόγο για «αποφάσεις που παίρνονται στις αίθουσες των δικαστηρίων και στα γραφεία τους που είναι ξεκάθαρα εκδικητικές και απάνθρωπες για τον λαό» ενώ απειλούν με ένοπλα χτυπήματα σε δικαστές και αστυνομικούς. Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Όσο εύκολα έφτασε ο φάκελος – βόμβα στο γραφείο της, τόσο εύκολα μπορούν οι σφαίρες μας να βρουν το στόχο τους. Μπορεί αυτή η προσπάθεια να απέτυχε, αλλά η συγκεκριμένη βασανίστρια θα παραμείνει βασικός στόχος για εμάς, διότι δεν θα μείνουν ατιμώρητες οι αποφάσεις της»

«Δικαστές, εισαγγελείς, εφέτες, όλοι μαζί έχουν δημιουργήσει εδώ και χρόνια μια κλειστή ομάδα βασανιστών, φυσικά με τη βοήθεια και συγκάλυψη των εκάστοτε κυβερνήσεων», αναφέρουν αρχικά.

«Νομίζουν ότι βρίσκονται σε ένα ανώτερο στρώμα ανθρώπων και πως μπορούν να παίζουν με τις ζωές όλων. Η άμεση διασύνδεσή τους με ανώτατους μπάτσους και πολιτικούς, τους εντάσσουν σε ένα πλαίσιο αυτοδυναμίας και διαφθοράς χωρίς έλεγχο από κανέναν. Υπογράφουν και κανονίζουν νόμους για τους διεφθαρμένους “φίλους τους”, δίνουν εντολές για παρακολουθήσεις ανθρώπων, με σκοπό το προσωπικό όφελος», συνεχίζει η προκήρυξη.

Στη συνέχει, γίνεται αναφορά σε υποθέσεις που – κατά την άποψή τους – έχει συγκαλύψει η ελληνική Δικαιοσύνη, βάλλουν και προσωπικά κατά της συγκεκριμένης εφέτη και εξαπολύουν τις απειλές τους.

«Η συγκεκριμένη Πρόεδρος Εφετών, είναι ένα από τα βασικά γρανάζια της απάνθρωπης – φασιστικής μηχανής που έχει ως μοναδικό στόχο το βασανισμό και την εκδίκηση όλων όσων κρίνεται η “τύχη” τους από αυτήν. Η “τύχη” όμως δε θα είναι πάντα με το μέρος της, καθώς δεν θα υπάρχει πάντα δίπλα της ένας σύζυγος στρατιωτικός. Οι αποφάσεις που έχει πάρει στο παρελθόν, αδιαφορώντας ξεκάθαρα για τις συνέπειες που θα υποστούν οι κρατούμενοι, δε μένουν πάντα αναπάντητες. Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είστε στο απυρόβλητο και θα υπάρχουν οι ανάλογες συνέπειες και για εσάς».

Στην προκήρυξη της «Ένοπλης Απάντησης» υπάρχει και ευθεία απειλή για ένοπλα χτυπήματα σε δικαστές και αστυνομικούς. Συγκεκριμένα, γράφουν: «Όλοι εσείς που μεταφέρετε καθημερινά ανθρώπινες ζωές στα δικαστήρια – κολαστήρια, ανθρωποφύλακες και διευθυντάδες ως σύγχρονοι κέρβεροι, δικαστές, εισαγγελείς και μπάτσοι όλων των υπηρεσιών, που βοηθάτε το έργο της κρατικής καταστολής, καλό θα είναι να κοιτάτε πίσω σας πριν το κάθε σας βήμα, να σκεφτείτε πολύ καλά την κάθε σας απόφαση, γιατί ποτέ δεν ξέρετε σε ποιον από εσάς τα μέσα που διαθέτουμε θα στραφούν. Η κάθε σας επιλογή έχει και το ανάλογο κόστος».

Από την προκήρυξη της οργάνωσης δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι δημοσιογράφοι τους οποίους χαρακτηρίζουν «παπαγαλάκια των καθεστωτικών καναλιών».

«Όσο και να προσπαθήσανε τα παπαγαλάκια των καθεστωτικών καναλιών να υπονομέυσουν την πράξη μας, λέγοντας διάφορα περί υποθέσεων για αγρίους, η αλήθεια είναι μία. Η αναρχία δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει, κανείς δεν είναι μόνος του απέναντι στο κράτος.

Όλα συνεχίζονται… Μέχρι την ολική καταστροφή σας», καταλήγει.

Υπενθυμίζεται πως η βόμβα είχε παραλήπτρια πρόεδρο Εφετών και ο μηχανισμός έμεινε επί ημέρες στο γραφείο της συγκεκριμένης προέδρου, χωρίς καμία απολύτως προειδοποίηση. Ειδική αναφορά στην ανακοίνωση γίνεται, μάλιστα, στη συγκεκριμένη πρόεδρο των Εφετών, εξαπολύοντας περαιτέρω απειλές εναντίον της.
Ο πραγματικός στόχος

Όπως αποκάλυψε το iEidiseis το Σάββατο (17/2) η έρευνα της αντιτρομοκρατικής για το περιστατικό έχει αναβαθμιστεί, καθώς εικάζεται ότι, προοριζόταν για συγγενικό πρόσωπο κορυφαίου υπουργού με υψηλή θέση στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συγκλίνουν στο ότι, η Πρόεδρος Εφετών Θεσσαλονίκης στο γραφείο της οποίας εστάλη ο φάκελος – βόμβα δεν ήταν ο πραγματικός στόχος του αποστολέα, αλλά εστάλη σε αυτή, για να μην κινήσει υποψίες.

Κοντά στο γραφείο της Προέδρου Εφετών, που έλαβε τον τρομοφάκελο, βρίσκεται το γραφείο του στόχου, που είναι η συγγενικό πρόσωπο κορυφαίου υπουργού. Μάλιστα ο συγκεκριμένος υπουργός, το τελευταίο διάστημα, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, λόγω σχετικών νομοσχεδίων, που έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Εάν βέβαια ο φάκελος εκρήγνυτο η βόμβα, θα μπορούσε να έχει σκοτώσει 8 με 10 άτομα, καθώς περιείχε 450 γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδας.

Μάλιστα, για να μην κινήσει υποψίες το πακέτο, ήταν σε φάκελο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, τον οποίο χρησιμοποιεί η ΕνΔΕ, για να στείλει στα μέλη της, δικαστές και εισαγγελείς – κάθε χρόνο τέτοιες μέρες – τα ημερολόγια της νέας χρονιάς.

Μιά σειρά συμπτώσεων όμως, ανέτρεψε το σκηνικό του τρόμου.

Συγκεκριμένα:

Ο φάκελος με τα εκρηκτικά είχε σταλεί στην Πρόεδρο Εφετών περίπου 15 ημέρες, πριν πάει στο γραφείο της.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Πρόεδρος Εφετών στο γραφείο της οποίας βρέθηκε ο φάκελος, δεν είχε πάει καθόλου όλο αυτό τον διάστημα στην υπηρεσία της, επειδή ήταν ασθενής.

Ετσι, επειδή είχαν συγκεντρωθεί πολλές δικογραφίες όλο αυτό το διάστημα της απουσίας της, φέρεται ότι, ζήτησε από το σύζυγό της να τη βοηθήσει να τις μεταφέρουν στο σπίτι, που είναι μιά συνηθισμένη πρακτική για πολλές δικαστίνες.

Αυτός ήταν ο λόγος, που ο σύζυγος της Προέδρου Εφετών, ο οποίος ήταν αξιωματικός του στρατού και προφανώς είχε σχετική εμπειρία, πρόσεξε ότι, κάτι περίεργο συνέβαινε με το πακέτο και δεν το άνοιξε, αλλά ειδοποιήθηκε η Αντιτρομοκρατική.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει συναγερμό στη Δικαιοσύνη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αυξημένα μέτρα έχουν ληφθεί και για τον άλλον συγγενή του υπουργού καθώς θεωρείται ότι και αυτός διατρέχει κίνδυνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ