Ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου αναμένεται να βρεθούν σήμερα οι εκδότες Κώστας Βαξεβάνης και Γιάννης Φιλλιπάκης, οι οποίοι έχουν κληθεί ως κατηγορούμενοι στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis από τους τότε εισαγγελείς Διαφθοράς. Κεντρικό πρόσωπο στην εν λόγω δικογραφία και βασικός κατηγορούμενος είναι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαπαγγελόπουλος, μετά και τη δίωξη που είχε ασκήσει σε βάρος του η Βουλή.

Σήμερα οι Κ. Βαξεβάνης και Ι. Φιλιππάκης αναμένεται να ζητήσουν από την κυρία Αλεβιζοπούλου προθεσμία προκειμένου να λάβουν γνώση της δικογραφίας και να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Το θέμα της κλήτευσης του Κ. Βαξεβάνη έχει προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, να αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Documento»:
«Η δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες, πιστοποιεί με δραματικό τρόπο όχι μόνο την αντιδημοκρατική κανονικότητα, αλλά και την πολιτική ανηθικότητα του καθεστώτος Μητσοτάκη». Σχολιάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, το χαρακτήρισε εκτροπή υπογραμμίζοντας ότι οι απόψεις του δεν ταιριάζουν στην ιδιότητά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κάλεσμα συμπαράστασης από τον Πολάκη

Εν τω μεταξύ, κάλεσμα συμπαράστασης στον Κώστα Βαξεβάνη απηύθυνε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης μέσω της σελίδας του σελίδας στο Facebook. «Αύριο στις 1.00μμ έξω από τον Άρειο Πάγο συμπαραστεκόμαστε στον Κώστα Βαξεβάνη που αποκάλυψε το Σκάνδαλο Novartis και οδηγείται στη Δικαιοσύνη ως κατηγορούμενος για σκευωρία!!!ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΣΤΑ» έγραψε ο κ. Πολάκης προκαλώντας την αντίδραση της ΝΔ, η οποία σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «επικίνδυνο δρόμο για τη δημοκρατία».

Σημειώνεται τέλος, ότι εντός του τρέχοντος μήνα αναμένεται να απολογηθεί και η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου. Μετά την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου απολογιών, η ανακρίτρια αναμένεται να περάσει στην κλήση προσώπων από την Εισαγγελία Διαφθοράς αλλά και σε κλήτευση του κ. Παπαγγελόπουλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ