Καθισμένοι στα σκαλιά περιμένουν οι ασθενείς για χημειοθεραπεία στο νοσοκομείο Μεταξά, ενώ σε επίσκεψή του εκεί ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ανακάλυψε μια τραγική εικόνα με σκουριασμένους λέβητες και σωληνώσεις.
Ο Μιχάλης Γιαννάκος βρέθηκε στο νοσοκομείο Μεταξά, το οποίο προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στους ασθενείς με καρκίνο, αλλά «υποφέρει» από σοβαρά προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης σχετικά με την εξυπηρέτηση των ασθενών, αλλά και τον σκουριασμένο εξοπλισμό.
Η εικόνα με τους καρκινοπαθείς ασθενείς και τους συνοδούς τους να περιμένουν καθισμένοι στα σκαλιά για να κάνουν χημειοθεραπείες, είναι απαράδεκτη και χαρακτηριστική του μεγέθους της κυβερνητικής υποβάθμισης του νοσοκομείου, αλλά και του ΕΣΥ ευρύτερα.

Ουρές στο νοσοκομείο Μεταξά

Να σημειωθεί, μάλιστα, πως από τις έξι χειρουργικές αίθουσες που έχει αναπτυγμένες το νοσοκομείο, μόνο οι τρείς-τέσσερις λειτουργούν για την εξυπηρέτηση των ασθενείς, εξαιτίας της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού.
Ταυτόχρονα, οι βιοψίες αργούν πάνω από ένα μήνα και αυτό είναι ένα «καλό» σενάριο, αν αναλογιστεί κανείς ότι γυναίκα αναγκάστηκε να περιμένει 47 μέρες και χρειάστηκε να παρέμβει ο υπουργός για να βγουν τα αποτελέσματα της βιοψίας. Η οριακή αυτή βελτίωση της κατάστασης, οφείλεται στο γεγονός ότι απασχολείται τώρα και δεύτερη διοικητική γραμματέας που περνάει τις γνωματεύσεις στο πληροφοριακό σύστημα, όπως έγινε γνωστό με την επίσκεψη του κ. Γιαννάκου στις εγκαταστάσεις, όμως οι τεράστιες καθυστερήσεις «επιμένουν» καθώς δεν υπάρχουν αρκετοί παθολογοανατόμοι και τεχνολόγοι.

Σοκαριστικές εικόνες στο λεβητοστάσιο

Σε ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί τόσο όγκο ασθενών, οι εικόνες από το λεβητοστάσιο, αλλά και από τις σωληνώσεις κλιματισμού, ύδρευσης και αποχέτευσης είναι απαράδεκτες.
Πρόκειται για μια επικίνδυνη κατάσταση με σκουριασμένους λέβητες, καζάνια και σωλήνες που τρέχουν, ενώ εδώ και 40 χρόνια δεν έχει γίνει ούτε μία παρέμβαση για να συντηρηθεί το νοσοκομείο, την στιγμή που μέχρι και στις χειρουργικές αίθουσες χαλάει ο κλιματισμός και αναγκαστικά σταματάνε τα χειρουργεία, όπως έγινε με μια γυναίκα προ ολίγων ημερών, αφού οι ελλείψεις προσωπικού στην τεχνική υπηρεσία είναι τεράστιες.
Να σημειωθεί ότι το 2018 έγινε διαγωνισμός για την αλλαγή των σωληνώσεων ύδρευσης και αποχέτευσης, αλλά ακυρώθηκε παρά το γεγονός ότι κατακυρώθηκε σε εταιρεία.

metaxa-4.jpgmetaxa-5.jpgmetaxa-2.jpg

www.bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ