Στην άμεση υλοποίηση διακοπής της σύμβασης της ειδικευόμενης νοσηλεύτριας του «Αγίου Ανδρέα» που βρίσκονταν στο ΤΕΠ το βράδυ της Τετάρτης όπου σημειώθηκε ο θάνατος του 49χρονου, προχώρησε χθες 19/7 η διοίκηση του νοσοκομείου.
Η ειδικευμένη νοσηλεύτρια, έχει κληθεί ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας με το ερώτημα της δυνητικής αργίας.
«Θα εφαρμόσουμε όλα όσα προβλέπει ο νόμος. Δεν θα κάνουμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Αν η ειδικευόμενη νοσηλεύτρια δικαιωθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο θα ενεργοποιηθεί η σύμβασή της. Δεν κάνουμε τίποτα που δεν προβλέπει η νομοθεσία» επισήμανε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.
Παράλληλα ξεκίνησε από χθες 19/7 η ΕΔΕ η οποία πέραν από τους άμεσα εμπλεκόμενους στο συμβάν με την τραγική απώλεια του 49χρου Θοδωρή Νεμουτιάνου, θα επεκταθεί σε όλες τις υπηρεσίες του νοσοκομείου (νοσηλευτική, ιατρική, διοικητική, κ.α.).

Θάνατος 49χρονου: Συγκλονίζει ο αδελφός του

Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν τα λόγια ενός εκ των αδελφών του άτυχου 49χρονου.
Ο αδελφός του 49χρονου είπε πως το προηγούμενο πρωί, ο άτυχος άνδρας είχε επισκεφθεί ιδιώτη παθολόγο, ο οποίος διέγνωσε πως είχε υποστεί ψύξη. Ωστόσο, εξακολουθούσε να έχει έντονους πόνους και εφιδρώσεις, που τον ανησύχησαν.
Όπως είπε ο αδελφός του άτυχου άνδρα, ο 49χρονος κάλεσε την αδελφή τους πριν πάει στο νοσοκομείο και της είπε ότι πονάει στην πλάτη και ιδρώνει, σημειώνοντας ότι «Όταν πήγε στις δώδεκα και μισή στον “Άγιο Ανδρέα”, γιατί πήγε; Για τον αυχένα; Αν ήταν εφησυχασμένος πως ήταν ψύξη, δεν θα πήγαινε στον “Άγιο Ανδρέα” ούτε θα ζητούσε την βοήθεια από την οικογένεια του. Πήρε την αδελφή μου και της έλεγε “πονάω στην πλάτη και κρυώνω”, δεν θα το είπε στις νοσοκόμες;».
Όπως ανέφερε, αφού του είπαν ότι πρέπει να πάει σε άλλο νοσοκομείο και ενώ είχαν κινητοποιηθεί κι άλλα αδέλφια τους, ένας εκ των αδελφών του, τον πήρε με το αμάξι του για να τον μεταφέρει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, στο Ρίο, αλλά «του λιποθύμησε μέσα στο αμάξι».
Σχολιάζοντας δηκτικά την τραγωδία που βιώνει η οικογένεια τους, ο αδελφός του 49χρονου υπογράμμισε πως «δύο νοσηλεύτριες και ένα ολόκληρο σύστημα του λέει “ποιος είσαι εσύ που με ενοχλείς;” και ο αδελφός μου πέθανε μετά από μισή ώρα-τρία τέταρτα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ