Νέα απαλλαγή ζήτησε ο εισαγγελέας Ι. Πιέρρος με πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, όσον αφορά στην υπόθεση Ριχάρδου. Ο κ. Πιέρρος ζητεί από τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου να απαλλάξουν από κάθε κατηγορία τον γνωστό ενεχυροδανειστή και τους 62 συγκατηγορουμένους του.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας στην απαλλακτική πρότασή του αναφέρεται καταρχάς σε έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων της ΑΑΔΕ, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: «Αν ο κάτοχος χρυσού δεν διαθέτει φορολογικά στοιχεία για τη νόμιμη κατοχή του χρυσού, δεν στοιχειοθετείται λαθρεμπορία, αλλά συντρέχει εν προκειμένω φορολογική παράβαση. Οι συγκεκριμένες κατασχέσεις δεν έχουν ως νομιμοποιητική βάση το αδίκημα της λαθρεμπορίας, αλλά φορολογικές παραβάσεις». Μάλιστα, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο έγγραφο αυτό είχε κλείσει προ ημερών η περαιτέρω ανάκριση που είχε διαταχθεί για το θέμα.

Επίσης, στην πρότασή του ο εισαγγελέας φέρεται να αναφέρει πως δεν προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής για τους κατηγορούμενους και συγκεκριμένα δεν προέκυψαν ενδείξεις ότι διέπραξαν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, της λαθρεμπορίας και της πλαστογραφίας μετά χρήσεως.

Υπό τα δεδομένα αυτά ο εισαγγελέας προτείνει προς το συμβούλιο να μην υπάρξει κατηγορία σε βάρος όλων των κατηγορουμένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ