Στο μικροσκόπιο του ελληνικού γραφείου της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας μπαίνουν τουλάχιστον 25 μη πολιτικά πρόσωπα αναφορικά με τη σύμβαση 717 της ΕΡΓΟΣΕ που αφορά που αφορά  τη σηματοδότηση και τα συστήματα τηλεδιοίκησης στους σιδηροδρόμους.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρόσωπα αυτά, πολλά από τα οποία μετείχαν στη Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Μεταφορών ή είχαν σχέση με την υλοποίηση της σύμβασης, καλούνται να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης,  στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται από την ευρωπαϊκή εισαγγελία για καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης το υπό έρευνα αδίκημα αφορά απάτη σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει να κάνει με ζημία εκατομμυρίων ευρώ στο δημόσιο ταμείο, αλλά και στα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά τη διαβίβαση στη Βουλή της σχετικής δικογραφίας για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών δύο πρώην υπουργών του Χρήστου Σπίρτζη και Κώστα Καραμανλή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ