Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, διαβεβαίωσε τον Ουκρανό ομόλογό του ότι η Αθήνα βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με τους συμμάχους της στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και καταδικάζει έντονα την «παράνομη προσάρτηση της Ρωσίας» όπως είπε των περιοχών Donetsk, Luhansk, Kherson, Zaporizhia της Ουκρανίας γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian.
Χρησιμοποιώντας την εναρκτήρια συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα για συνομιλίες με τον Ντένις Σμιχάλ, πρωθυπουργό της Ουκρανίας, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την αλλαγή των συνόρων, η οποία, όπως επέμεινε, αποτελεί “κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου”.
Αντίθετα, είπε, η Ελλάδα βλέπει τις περιοχές ως αναπόσπαστο τμήμα της Ουκρανίας και υποστηρίζει πλήρως τη σημερινή απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ να επιβάλει μια νέα δέσμη οικονομικών και ατομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Ο Μητσοτάκης και η κεντροδεξιά κυβέρνησή του έχουν πει επίμονα ότι η Ελλάδα επέλεξε να βρίσκεται στη «σωστή πλευρά της ιστορίας», υποστηρίζοντας την Ουκρανία μετά την έναρξη της πλήρους εισβολής του Βλαντίμιρ Πούτιν στις 24 Φεβρουαρίου.
Η στήριξη περιελάμβανε τη χρήση του στρατηγικού λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, στη βορειοανατολική Ελλάδα, για την αποστολή στρατιωτικού υλικού από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ στην Ουκρανία.

Υπάρχουν παράνομες δραστηριότητες στο Άγιο Όρος; 

Οι κάποτε παραδοσιακά ισχυροί δεσμοί με τη συμπολίτισσα Ορθόδοξη Μόσχα έχουν επιβαρυνθεί άσχημα κατά τη διαδικασία γράφει εν συνεχεία η εφημερίδα.
Αυτή την εβδομάδα, η ελληνική αρχή καταπολέμησης του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος επιβεβαίωσε ότι διερευνά επίσης αυτό που η εφημερίδα Καθημερινή περιέγραψε ως «ύποπτη μεταφορά» μεγάλων κεφαλαίων από τη Ρωσία στην καθ’ όλα ανδρική μοναστική δημοκρατία του Αγίου Όρους, όπου τα χρήματα κατευθύνθηκαν σε φιλικά προς τη Μόσχα μοναστήρια και μοναχούς.
Αρκετοί ανώτεροι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν επισκεφθεί το Άγιον Όρος τους τελευταίους μήνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ