Μια φρικιαστική υπόθεση εμπορίας ανθρώπων αποκαλύφθηκε στο Μεταξουργείο όταν ένας 28χρονος πλησίασε μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης συνομήλική του και της προσέφερε εργασία ως σερβιτόρα σε καφετέρια με την γυναίκα να καταλήγει σε οίκο ανοχής και να εκδίδεται δίχως τη θέλησή της.
Στο θύμα εμπορίας ανθρώπων παρασχέθηκε αρωγή και προστασία ενώ συνελήφθησαν 3 άτομα που οδηγούνται στον Εισαγγελέα.

Μεταξουργείο: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την υπόθεση

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 18-4-2022 στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 28χρονος και 40χρονος αλλοδαπός και 61χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων, πλαστογραφίας, παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η αρχή και παράβαση του Νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, η ανωτέρω Υπηρεσία, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης γενετήσιας εκμετάλλευσης γυναίκας, εξακρίβωσε ότι ο 28χρονος προσέγγισε μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης την προαναφερόμενη και της προσέφερε εργασία ως σερβιτόρα σε καφετέρια.
Στη συνέχεια όμως και εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη θέση της, την οδήγησε σε διαμέρισμα, της αφαίρεσε το κινητό της τηλέφωνο και την κατακράτησε παράνομα και χωρίς τη θέλησή της.

Ακολούθως, ασκώντας σε βάρος της έντονη σωματική βία, προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις της, την οδήγησε σε οίκο ανοχής, για την κατ’ επάγγελμα γενετήσια εκμετάλλευσής της, παρακρατώντας το σύνολο των εσόδων.

Το διαμέρισμα που είχαν εγκαταστήσει την παθούσα, καθώς και το όχημα με το οποίο πραγματοποιούνταν οι μετακινήσεις της, είχαν παραχωρηθεί από τον ημεδαπό κατηγορούμενο, ενώ ο 40χρονος αλλοδαπός κατηγορείται για παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η αρχή.

Κατόπιν των ανωτέρω, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, ταυτοποίησε τους ανωτέρω εμπλεκόμενους και οργάνωσε επιχείρηση με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τελικά τη σύλληψή τους.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πυροβόλο όπλo
αεροβόλο πιστόλι
πλήθος φυσιγγίων
το χρηματικό ποσό των 420 ευρώ
πλαστό δελτίο ταυτότητας
2 κινητά τηλέφωνα
αυτοκίνητο
ιδιόχειρες σημειώσεις
Μεταξουργείο

Επιπρόσθετα σε βάρος του 28χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης -10- ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ ο ίδιος χρησιμοποιούσε πλαστό δελτίο ταυτότητας προκειμένου να διαφεύγει τον εντοπισμό και τη σύλληψη.

Στην αλλοδαπή-θύμα εμπορίας ανθρώπων- παρασχέθηκε αρωγή και προστασία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ