Νέες συγκλονιστικές εικόνες έρχονται στη δημοσιότητα από τον γάμο στο Ιράκ που μετατράπηκε σε τραγωδία με πάνω από 100 νεκρούς, την περασμένη εβδομάδα όταν στον χώρο της δεξίωσης ξέσπασε φωτιά.
Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας έδωσε νέες εικόνες από όσα εκτυλίχθηκαν στην αίθουσα δεξιώσεων στη συνοικία Χαμντανίγιε της Μοσούλης όπου βρήκαν το θάνατο 107 άνθρωποι ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες.
Ο περίτεχνος διάκοσμος με το τεράστιο κυκλικό φωτιστικό – φτιαγμένο προφανώς από ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά – που δέσποζε στο κέντρο της αίθουσας άρχισε πολύ γρήγορα να αρπάζει φωτιά όταν για τον πρώτο χορό του ζευγαριού άναψαν πυροτεχνήματα. Κομμάτια του διάκοσμου άρχισαν να πέφτουν σαν βροχή από φλόγες.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο επικεφαλής της επιτροπής διερεύνησης της πυρκαγιάς στη Βαγδάτη, τόνισε ότι “ο χώρος της δεξίωσης είχε πάρα πολλά εύφλεκτα υλικά. Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα και από τα υφάσματα της διακόσμησης όπως και από τα υλικά γύρω από τον πολυέλαιο στο ταβάνι”.
“Μια από τις βασικές αιτίες της φωτιάς ήταν τα πυροτεχνήματα” πρόσθεσε ο Ιρακινός αξιωματούχος ανακοινώνοντας ότι ο πιο πρόσφατος απολογισμός κάνει λόγο για 107 νεκρούς.
Ο ίδιος σημείωσε ότι η φωτιά προκλήθηκε από αμέλεια και όχι από πρόθεση επιρρίπτοντας ευθύνες στον ιδιοκτήτη του χώρου στον οποίο πραγματοποιήθηκε η γαμήλια δεξίωση.
Η νύφη και ο γαμπρός, η 18χρονη Χανεέν και ο 27χρονος Ρεβάν που διασώθηκαν, δηλώνουν συντετριμμένοι. Όπως είπαν αισθάνονται “νεκροί μέσα τους”.
Το νεόνυμφο ζευγάρι στη διεξίωξη για τον γάμο του οποίου σημειώθηκε η τραγωδία, μίλησε στο βρετανικό Skynews.

Μεταξύ των θυμάτων είναι δεκαπέντε μέλη της οικογένειας του Ρεβάν, ενώ η νύφη έχασε δέκα συγγενείς της. Ανάμεσά τους είναι η μητέρα και η αδελφή της, ενώ ο πατέρας της νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ