Αποκαλυπτικός για την υπόθεση με τις παρακολουθήσεις ήταν ο δικηγόρος του Κώστα Βαξεβάνη και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Μαντζουράνης.
Συγκεκριμένα ο κύριος Μαντζουράνης είπε ότι 3 άτομα που φέρονται να διενεργούσαν υποκλοπές, είναι έτοιμα να καταθέσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ο όρος που έθεσαν για να προσέλθουν ενώπιον της Δικαιοσύνης

Ο γνωστός ποινικολόγος σημείωσε πως οι τρεις θα καταθέσουν υπό τον όρο ότι θα τεθούν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.
Παράλληλα υπογράμμισε πως τα τρία αυτά πρόσωπα προτίθενται να αποκαλύψουν όλο το παρασκήνιο, δηλαδή, ποιοι έδιναν τις εντολές για τις παρακολουθήσεις και ποιο χρονικό διάστημα διέπρατταν ως δράστες τις υποκλοπές.
Όσον αφορά τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τις λίστες των υπό παρακολούθηση προσώπων που αποκαλύπτονται ο Γιάννης Μαντζουράνης επεσήμανε:
«Τους προκαλώ δημόσια να υποβάλλουν μήνυση στον Κώστα Βαξεβάνη ώστε να απελευθερωθεί και να έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του και τότε θα δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος».
Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε ακόμη ότι υπήρχε κοινό κέντρο ΕΥΠ-PREDATOR που είχε θέσει υπό παρακολούθηση υπουργούς, στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, πολιτικούς αντιπάλους, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους με ιθύνοντα νου τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Βορίδης για λίστα υποκλοπών: Θα μπει κανείς στον κόπο να φέρει αποδείξεις

Την ίδια ώρα αποδείξεις ζητά ο Μάκης Βορίδης για τα δημοσιεύματα των δύο τελευταίων εβδομάδων της εφημερίδας Documento για τις λίστες των υποκλοπών.
«Αναδεικνύονται τέσσερα στοιχεία: ότι γίνονται παρακολουθήσεις, ότι παρακολουθούνται συγκεκριμένα πρόσωπα, ότι οι παρακολουθήσεις γίνονται με το Predator και ότι για όλα αυτά φταίει ο Μητσοτάκης. Για τα πρώτα τρία κανείς δεν μπορεί να ξέρει, εκτός από εκείνον που έχει τα στοιχεία και ισχυρίζεται όσα ισχυρίζεται. Όποιος άλλος, δεν μπορεί να ξέρει εάν έχουν όντως γίνει», είπε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε: «Ως προς το τέταρτο ό,τι για αυτά φταίει ο Μητσοτάκης, ο κατηγορούμενος ως ενορχηστρωτής των υποκλοπών αρνήθηκε την πράξη που του αποδίδει το δημοσίευμα και λέει πως αυτός που τα λέει εναντίον μου είναι συκοφάντης και λέει ψέματα εναντίον μου. Αν επειδή είμαι Πρωθυπουργός αποφύγω να πάω στην Δικαιοσύνη και δημοσίως σας πω ότι είστε ψεύτης, τότε έχω εγώ το βάρος της ευθύνης να αποδείξω ότι δεν ισχύουν όσα λες εις βάρος μου;».
«Αποδίδονται παράνομες πράξεις και δη κακουργηματικές, όπως η παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Ο Πρωθυπουργός κατηγορείται για αυτό. Θα μπει κανείς στον κόπο να φέρει αποδείξεις για αυτά όλα; Αυτά επειδή έχουν αξιόποινο χαρακτήρα, δεν πρέπει να πάνε στην Δικαιοσύνη και η Δικαιοσύνη να φωνάξει έναν-έναν και να τους πει να αποδείξουν όσα λένε;», συμπλήρωσε ο Μάκης Βορίδης, προσθέτοντας «Αν εγώ πω ότι έχω πληροφορίες ότι τις παρακολουθήσεις τις κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, δεν θα με ρωτήσετε εάν έχω κάποιο στοιχείο; Το ίδιο ισχύει και για τον Μητσοτάκη. Όταν εκτοξεύεις μια κατηγορία, εάν είμαι στοιχειωδώς σοβαρός, πρέπει να καταθέσω ότι έχω εναντίον αυτού που κατηγορώ».
Απαντώντας στον δικηγόρο του Κώστα Βαξεβάνη και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μαντζουράνη, ο οποίος χθες είπε ότι βρίσκονται εν αναμονή να καταθέσουν στη Δικαιοσύνη τρία άτομα τα οποία διενεργούσαν τις υποκλοπές, με τον όρο να τεθούν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, ο Μάκης Βορίδης είπε ότι ο νόμος έχει φροντίσει να μην μπορεί να λάβει χαρακτηρισμό προστατευόμενου μάρτυρα ένας κατηγορούμενος για κάποιο αδίκημα, καθώς κάποιος για να αποφύγει τις κυρώσεις σε βάρος του, μπορεί να πει οτιδήποτε κατηγορώντας οποιονδήποτε.
Ο Υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ακόμη πως «όποιος έχει στοιχεία έναντι οιουδήποτε πολιτικού, επιχειρηματία ή δημοσιογράφου, για παράνομες πράξεις, οφείλει να τα καταθέσει», ενώ σημείωσε πως δεν υπάρχουν παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων, αναφέροντας ότι «η ΕΥΠ έχει πάει στην Βουλή, στην Εξεταστική Επιτροπή για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη και είπε πως δεν παρακολουθούνται άλλα πολιτικά πρόσωπα. Ήταν απόρρητη η συνεδρίαση, δεν ήμουν παρών, λέω ότι έχω διαβάσει».
Για τις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ σχετικά με πόλεμο συμφερόντων προς την Κυβέρνηση, ο κ. Βορίδης είπε ότι «υπήρχαν συγκεκριμένες ανακοινώσεις το τελευταίο διάστημα που συνέδεαν τις παρακολουθήσεις και τον κ. Δημητριάδη με άλλα συμφέροντα».
Στρέφοντας τα βέλη του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βορίδης είπε «δεν τους βγαίνει τίποτα επί 3,5 χρόνια στην κριτική τους, έχουν περάσει 3,5 χρόνια με κρίσεις και η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει ένα δημοσκοπικό προβάδισμα και μια αποδοχή της κοινωνίας. Κάνουν την κλασσική επιλογή που κάνει η Αριστερά με σκανδαλολογία, συκοφαντία και λάσπη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ