Καταζητούμενος εδώ και 30 χρόνια αρχηγός της Κόζα Νόστρα και αρχινονός της ιταλικής μαφίας, Ματέο Μεσίνα Ντενάρο συνελήφθη σήμερα 16/1 το πρωί στο Παλέρμο, ενώ βρισκόταν σε κλινική για εξετάσεις.
Ο 60χρονος αρχινονός – ο οποίος κάποτε είχε καυχηθεί ότι  «γέμισε μόνος του ένα νεκροταφείο» – βγήκε από κλινική με χειροπέδες και φρουρούμενος από ισχυρές δυνάμεις της ιταλικής αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, μπήκε στο ειδικό βαν και μεταφέρθηκε σε μυστική τοποθεσία.  

Την ώρα της σύλληψης, ο κόσμος χειροκροτούσε και επευφημούσε τους αστυνομικούς για την τεράστια επιτυχία τους.

Ο Denaro ήταν αρχηγός της Κόζα Νόστρα και «αρχηγός των αρχηγών» της ιταλικής μαφίας και ήταν στη λίστα των πιο καταζητούμενων από το 1993. Μάλιστα, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes ήταν ανάμεσα στους δέκα πιο επικίνδυνους, καταζητούμενους εγκληματίες στον κόσμο.
Είχε καταδικασθεί ερήμην σε ισόβια το 1992 και το 1993 για τους φόνους των εισαγγελέων κατά της μαφίας Τζοβάνι Φαλκόνε και Πάολο Μπορσελίνο και τις βομβιστικές επιθέσεις στη Φλωρεντία, τη Ρώμη και το Μιλάνο και είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 10 ανθρώπους.
Από το 1993 ο Denaro «εξαφανίστηκε» και μπήκε στις λίστες των πιο καταζητούμενων φυγάδων, χωρίς κανείς να μπορεί να τον εντοπίσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ