Το σχόλιο του δικηγόρου και καθηγητή Νομικής στο ΕΚΠΑ, Πάνου Λαζαράτου για την απόφαση του ΣτΕ 
Εξεδόθη σήμερα η μείζονος σημασίας απόφαση του ΣΤΕ 2332/ 2022 ( Γ τμήμα επταμελής).
Σύμφωνα με την απόφαση τα μέτρα που αφορούν τον ΚΟΒΙΝΤ λαμβάνονται μόνο για το απολυτως ΑΝΑΓΚΑΙΟ διάστημα και ΕΠΑΝΑΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΣ από τα αρμόδια κρατικά όργανα ανάλογα με τα υφιστάμενα επιδημιολογικά δεδομένα.
Κατά το χρονο που δημοσιεύθηκε ο ν. 4917/2012 ( 31-3 2022) είχε παρέλθει διάστημα οκτω και πλέον μηνών από τη λήψη του μέτρου του ΜΕΤΡΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ εργαζομενων σε δομές υγείας χωρίς να έχει διενεργηθεί η υποχρεωτικη επαναξιολόγηση του μέτρου.
Η σχετική από 14-4-2022 άρνηση της Διοικήσεως να επαναπροσλάβει τους ανεμβολιαστους γιατρούς βασίζεται συνεπως σε αντισυνταγματική διάταξη.
Ιστορική απόφαση που σηματοδοτεί μια νέα εποχή
στα ζητήματα του Κορωνοιου.
Στο ζήτημα είχα αναφερθεί σε προηγούμενη ανάρτηση μου , με αφορμή ομοια υπόθεση μου, τονίζοντας ότι το ΣΤΕ θα έκανε τουτη τη φορά το βήμα ,έχοντας σχετικώς προειδοποιήσει στην τελευταία σκέψη της αποφασεως της ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ 1684/2022, σκέψη 24.
—————————————————————-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΣτΕ 2332/2022 ο Γ. ΤΣΙΜΕΚΑΣ.
Εισηγητής ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Β. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ.
Καλή επιστροφή στους εργαζόμενους στις δομές υγειας, κατ’ εφαρμογή της αποφασεως , ως ΟΜΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, κατόπιν αιτησεως ,μέχρι την « επαναξιολόγηση» αν αυτή ποτε λάβει χώρα.
Η ιστορική απόφαση μοιάζει με ( προσωρινή/ ας ευχηθούμε ΟΡΙΣΤΙΚΗ) τελετή ληξεως του ΚΟΒΙΝΤ και συνάμα μιας ( λίαν σκοτεινης) περιόδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ