«Δηλώνω ναζιστής! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις, είμαι εθνικοσοσιαλιστής», είπε ο Γιάννης Λαγός απευθυνόμενος στον Εισαγγελέα κατά τη διάρκεια της εκδίκασης σε δεύτερο βαθμό για την δράση της Χρυσής Αυγής.
Ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης απευθύνθηκε στους δικαστικούς, επαναλαμβάνοντας πως «η δίκη είναι πολιτική».
«Ο κύριος Κασιδιάρης έχει πει ότι δεν είναι σβάστικα το τατουάζ στο χέρι του», είπε ο Εισαγγελέας με τον Λαγό να απαντάει φωνάζοντας: «Δηλώνω ναζιστής! Θα με δικάσετε γι’ αυτό; Για να φύγουμε κάποτε! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις, είμαι εθνικοσοσιαλιστής! Μη γελοιοποιείτε άλλο τον εαυτό σας, καταδικάστε με να τελειώνετε. Έχετε εδώ τον γραφικό μάρτυρα, δεν ντρέπεστε, ρεζίληδες!».
«Κατά τα άλλα η δίκη αυτή δεν είναι πολιτική!», συμπλήρωσε. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι ο κατηγορούμενος αποχωρεί με τη θέλησή του, με τον συνήγορο των Αιγύπτιων αλιεργατών, Κώστα Σκαρμέα, να παρεμβαίνει στη συνέχεια για να διευκρινίσει αν καταγράφηκε η παραπάνω δήλωση του Λαγού καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, «είναι πολύ σημαντικό, είναι η πρώτη φορά που ομολογείται ανοιχτά κάτι τέτοιο».