Με αστυνομική προστασία τελέστηκε το Σάββατο στη Νέα Σμύρνη ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στη χώρα, καθώς, όπως αναφέρει το ζευγάρι, «είχε δεχθεί απειλές»
Το ζευγάρι έστειλε σήμερα, Δευτέρα 4/3, ευχαριστήρια επιστολή στην ελληνική αστυνομία για την «βοήθεια» και την «διακριτική παρουσία» της στον γάμο τους.
Οι δύο άνδρες παντρεύτηκαν σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο, παρουσία και των τριών παιδιών τους.
Ο Σταύρος Γαβριλιάδης και ο Δημήτρης Ελευσινιώτης ανέφεραν ότι δέχονταν απειλές για την σωματική τους ακεραιότητα και έκριναν σκόπιμο να ζητήσουν την βοήθεια της αστυνομίας.
«Ειλικρινείς και από καρδιάς ευχαριστίες στον Διοικητή του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Αττικής καθώς και στους έμπειρους και ευγενικούς αστυνομικούς που μας κάλυψαν σε όλη την τελετή και μετά από αυτή» αναφέρει το ζευγάρι στην επιστολή του.
Ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης, Κώστας Αναγνωστόπουλος, που τέλεσε τον γάμο μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» του ERTNews, σημειώνοντας πως η διαδικασία ήταν ίδια με αυτή του γάμου ετερόφυλου ζευγαριού. «Δεν αλλάζει κάτι στα χαρτιά. Η μόνη προσαρμογή που έγινε ήταν στη φόρμα από το υπουργείο»
Σημείωσε πως «δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη διαδικασία. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα νομικά δικαιώματα που απορρέουν από μια τέτοια πράξη που τελείται στον δήμο μας, δηλαδή ο πολιτικός γάμος είναι ακριβώς η ίδια διαδικασία χωρίς καμία παρέκκλιση».
Για τον πολιτικό γάμο του ομόφυλου ζευγαριού ανέφερε πως «τα πράγματα κύλησαν όπως σε οποιαδήποτε άλλη τελετή. Προσήλθαν οι δύο κύριοι που θα τελούσαν τον γάμο τους, τους υποδεχτήκαμε. Μετά συνεχίστηκε η διαδικασία με την ανάγνωση του πολιτικού όρκου και στο τέλος υπήρξαν οι υπογραφές για να επισημοποιηθεί πλέον και απέναντι στο κράτος και στην πολιτεία η σύνδεση αυτών των δύο ανθρώπων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ