Το ΕΚ θα ψηφίσει κανόνες για την προστασία χρηματοπιστωτικών οργανισμών (π.χ. τράπεζες, πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών και εταιρείες επενδύσεων) από κινδύνους πληροφορικής και επικοινωνιών.

Οι νέοι κανόνες, που συμφωνήθηκαν με τις κυβερνήσεις της ΕΕ τον Μάιο του 2022, θα εναρμονίσουν και θα ενισχύσουν τις απαιτήσεις ψηφιακής επιχειρησιακής ανθεκτικότητας για τον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της ΕΕ. Το σχέδιο νόμου αφορά περιστατικά που σχετίζονται με την πληροφορική και τις επικοινωνίες και ορίζει απαιτήσεις για την προστασία από τέτοιου είδους περιστατικά, τον εντοπισμό τους, τον περιορισμό τους, την ανάκτηση πληροφοριών και την ανάκαμψη των εταιρειών. Οι απαιτήσεις αυτές θα συνδυαστούν με υποβολή σχετικών αξιολογήσεων και την διενέργεια ψηφιακών δοκιμών .

Οι νέοι κανόνες θα ισχύουν για τις τράπεζες, τους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών, τους παρόχους ηλεκτρονικού χρήματος, τις επιχειρήσεις επενδύσεων, τους παρόχους υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων, καθώς και για τους τρίτους παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής και επικοινωνιών που υπάγονται στο ευρωπαϊκό δίκαιο.

Σε ξεχωριστή ψηφοφορία, οι ευρωβουλευτές αναμένεται να εγκρίνουν αλλαγές στην οδηγία της ΕΕ σχετικά με τις απαιτήσεις ψηφιακής επιχειρησιακής ανθεκτικότητας, εναρμονίζοντας αυτούς τους νέους κανόνες με την ισχύουσα νομοθεσία για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

Συζήτηση: Τετάρτη 9 Νοεμβρίου

Ψηφοφορία: Πέμπτη 10 Νοεμβρίου

Διαδικασία: συνήθης νομοθετική διαδικασία, πρώτη ανάγνωση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ