Στα δίχτυα της αστυνομίας στην Κίσαμο έπεσε ένας άνδρας που βρισκόταν τις τελευταίες 5 ημέρες στα Χανιά.
Ο άνδρας είχε επιδοθεί, τις ημέρες που έμενε στα Χανιά, σε δεκάδες μικροαγορές χρησιμοποιώντας πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.
Στόχος του ήταν να του μείνει καθαρό ποσό από τα ρέστα που έπαιρνε.
Συγκεκριμένα χθες έφτασαν στο Α.Τ. Κισάμου καταγγελίες από ανθρώπους οι οποίοι στην περιοχή από Τοπόλια με Λαφονήσι, πουλάνε υπαίθρια στον δρόμο ντόπιο μέλι, ελαιόλαδο και τοπικά προϊόντα.
Οι άνθρωποι κατήγγειλαν ότι κάποιος είχε αγοράσει προϊόν τους δίνοντάς τους 50 ευρώ, παίρνοντας στη συνέχεια τα ρέστα από την αγορά του. Κατόπιν εορτής οι μικροπωλητές διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για πλαστά 50ευρω.
Αν και οι αστυνομικές αρχές της Κισάμου δεν είχαν στη διάθεσή τους πινακίδα αυτοκινήτου αλλά μόνο περιγραφή του φερόμενου δράστη, κατάφεραν να τον εντοπίσουν στο αυτοκίνητό του. Την ώρα που τον σταματούσαν προκειμένου να τον ελέγξουν, εκείνος έσπευσε να πετάξει από το αυτοκίνητο σε έναν γκρεμό μια τσάντα.
Οι αστυνομικοί είδαν την κίνηση αυτή και αφού έλεγξαν τον ίδιο και το αυτοκίνητο, ένας εξ αυτών αποφάσισε να κατέβει στον γκρεμό για να πάρει την τσάντα που είχε φροντίσει να ξεφορτωθεί γρήγορα – γρήγορα ο φερόμενος δράστης.
Όταν πήραν στα χέρια τους την τσάντα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι αυτή ήταν γεμάτη με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ που έφεραν τον ίδιο αριθμό.
Αμέσως προχώρησαν στη σύλληψη του άνδρα ενώ ακολούθησε έρευνα των αστυνομικών αρχών Κισάμου και στο δωμάτιο στο οποίο διέμενε σε ξενοδοχείο στον Πλατανιά.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

μέχρι στιγμής 11 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ με τον ίδιο σειριακό αριθμό (δύο από αυτά παραδόθηκαν από παθόντες)
το χρηματικό ποσό 264,40 ευρώ ως προερχόμενο από τα ρέστα που έπαιρνε κατά τις αγορές που πραγματοποιούσε με πλαστά χαρτονομίσματα
15 συσκευασίες προϊόντων προερχόμενες από την αγορά με χρήση πλαστων χαρτονομισμάτων
φυσίγγια
σιδερογροθιά,
πιστόλι με γεμιστήρα
μαχαίρι
κινητό τηλέφωνο
το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης παράνομων δραστηριοτήτων
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο άνδρας συνελήφθη λίγο πριν φύγει και επιστρέψει στην Αθήνα.
Η έρευνα του Α.Τ. Κισάμου συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί πόσοι άνθρωποι έπεσαν θύματα του άνδρα που κατηγορείται για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων καθώς και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ