Δεύτερη απόλυση εργαζομένου σε χώρο φιλοξενίας ευπαθών ομάδων (γηροκομείο) έρχεται στο προσκήνιο.
Πρόκειται για μια μητέρα τεσσάρων παιδιών, σε μονογονεϊκή οικογένεια, η οποία εργαζόταν σε γηροκομείο της Κρήτης ως φροντίστρια καθώς ζήτησε χρόνο για να αποφασίσει αν θα εμβολιαστεί.
Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από εξώδικο που απέστειλε στο γηροκομείο ο δικηγόρος της Γιάννης Καρούζος με το οποίο κατήγγειλε πως ενώ ήταν σε αναρρωτική άδεια, δέχτηκε τηλεφώνημα από το διευθυντή του Γηροκομείου, ο οποίος τη ρώτησε αν επρόκειτο να εμβολιαστεί, όταν ξεκινούσε η διαδικασία των εμβολιασμών.
Η ίδια, όπως λέει, ζήτησε λίγο χρόνο για να εκτιμήσει τα δεδομένα και να σταθμίσει την κατάσταση, πριν εμβολιαστεί, με δεδομένο ότι είναι μητέρα 4 παιδιών, των οποίων την αποκλειστική φροντίδα έχει η ίδια.
“Δεν είμαι αρνήτρια” – είπε η ίδια στο Cretalive, “ήθελα μόνο να διαπιστώσω αν υπάρχουν παρενέργειες, πριν εμβολιαστώ κι εγώ”.
Όπως αναφέρεται στο εξώδικο, δε φοβόταν για τον εαυτό της αλλά για τα παιδιά της, καθώς αν – παρ’ ελπίδα – χρειαζόταν να νοσηλευτεί, από ενδεχόμενη παρενέργεια, δεν υπάρχει κανένας να φροντίσει τα παιδιά της.
Εν τω μεταξύ, η ίδια ζήτησε να μετακινηθεί σε κάποιο άλλο πόστο, προκειμένου να μην έρχεται σε επαφή με ηλικιωμένους, οι οποίοι αποτελούν ευπαθή ομάδα, κάτι που ωστόσο δεν έγινε δεκτό.
Αντιθέτως, όπως σημειώνει , δέχτηκε περαιτέρω πιέσεις για να εμβολιαστεί άμεσα, ακούγοντας μάλιστα ότι “αν δεν εμβολιαστεί θα υπάρξουν επιπτώσεις και κυρώσεις”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ