Συνάντηση με εκπροσώπους των διοικήσεων των δικαστηρίων, των δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων, είχε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας κατά την επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη εν όψει της ΔΕΘ.
Όπως ανέφερε ο κ. Κώτσηρας, εντός του επόμενου έτους αναμένεται να προκύψει ο ανάδοχος για τη ριζική ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Υπαλλήλων που θα στελεχώσουν τα δικαστήρια όλης της χώρας.
«Προγραμματίζεται η ριζική ανακαίνιση του δικαστικού μεγάρου μέσω ΣΔΙΤ. Μέσα στο 2023 θα έχουμε την εκκίνηση βάσει του αναδόχου που θα προκύψει όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία των προσφορών.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι κοντά στις διοικήσεις των δικαστηρίων προκειμένου να συνδράμουμε με κάθε δυνατό τρόπο, μέχρι να προχωρήσουμε στην ριζική ανακαίνιση και σε επιμέρους ζητήματα που τίθενται καθημερινά σε σχέση με δικαστικούς υπαλλήλους. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα κατατεθεί νομοσχέδιο και η πρόβλεψη του υπουργείου για την ίδρυση εθνικής σχολής δικαστικών υπαλλήλων. Νομίζω ότι είναι μία τομή που θα βοηθήσει για τα επόμενα χρόνια στη στελέχωση όλων των δικαστικών υπηρεσιών της χώρας με ποιοτικό προσωπικό» επισήμανε ο κ. Κώτσηρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ