Ποινή ισοβίων επιβλήθηκε στον Ηλία Μίχο για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό.
Παράλληλα, το ΜΟΔ του επέβαλε συνολική ποινή 41 ετών για τις υπόλοιπες πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε.
Ποινή κάθειρξης 12 ετών για διακεκριμένη μαστροπεία και επιπλέον 12 ετών για παιδική πορνογραφία επέβαλε το δικαστήριο στον 59χρονο γνωστό ως «Μιχάλη».
Νωρίτερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν του αναγνωρίζει κανένα ελαφρυντικό.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίζεται ούτε στον αποκαλούμενο Μιχάλη, ομόφωνα, ούτε όμως και στη μητέρα της 12χρονης κατά πλειοψηφία έξι προς ένα.
Στους υπόλοιπους 17 κατηγορούμενος αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Ελεύθερη η μητέρα της 12χρονης

Η 37χρονη μητέρα, μετά από σχεδόν 18 μήνες προσωρινής κράτησης αναμένει να βρεθεί τις επόμενες ώρες στο σπίτι της, κοντά στα παιδιά της τα οποία τη στήριξαν από την πρώτη στιγμή, υποστηρίζοντας την αθωότητά της. Τα δύο ενήλικα παιδιά της, που στις 17 Οκτωβρίου του 2022 έκλαιγαν τρέχοντας πίσω από το περιπολικό που οδηγούσε τη μάνα τους από το ανακριτικό γραφείο στις φυλακές, ήταν μαζί της και την Παρασκευή (29/3) κλαίγοντας από χαρά όταν το δικαστήριο αθώωσε τη γυναίκα από δύο βαριές κατηγορίες.
Η μητέρα της 12χρονης κρίθηκε με πλειοψηφία 4 προς 3 αθώα για τη μαστροπεία και ομόφωνα για την πορνογραφία ανηλίκου (μέσω πληροφορικών συστημάτων). Η μειοψηφία, αποτελούμενη από τους τρεις τακτικούς δικαστές, ψήφισε υπέρ της ενοχής της μητέρας για τη μαστροπεία, προσχωρώντας στην εισαγγελική άποψη. Η κατά πλειοψηφία απόφαση μπορεί να προσβληθεί με εισαγγελική έφεση.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την 37χρονη για το πλημμέλημα της εκβίασης σε βάρος του Μίχου και είναι πιθανό να της επιβληθεί μια ποινή που ουσιαστικά έχει ήδη εκτίσει με την προσωρινή κράτηση.