Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του αφέθηκε ο τέταρτος ανήλικος από την συμμορία του Κολωνού, μετά την απολογία του σήμερα. Είχε κατηγορηθεί ότι μαχαίρωσε 16χρονο στο προαύλιο του 1ου ΕΠΑΛ Αθηνών.
Σημειώνεται, ότι την περασμένη εβδομάδα κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους τρεις ανήλικοι που φέρονται επίσης ως μέλη της συμμορίας που εξαπέλυε ένοπλες επιθέσεις σε βάρος άλλων ανηλίκων στις γειτονιές του Κολωνού και άλλες περιοχές του κέντρου της Αθήνας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους φέρονται να έλαβαν μέρος στην επίθεση με μαχαίρι σε βάρος 16χρονου μαθητή του 1ου ΕΠΑΛ Αθηνών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά, ενώ τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, σύσταση συμμορία, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία.

Ο δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων, Σταύρος Γεωργόπουλος είχε δηλώσει:

“Η διαδικασία της ανάκρισης κράτησε μιάμιση ώρα, η διάσκεψη κράτησε περίπου τέσσερις ώρες. Αυτό σημαίνει ότι υπήρξε έντονος προβληματισμός σε σχέση με την δικονομική τύχη των κατηγορούμενων που απολογήθηκαν σήμερα. Δεν μέμφομαι τη δικαιοσύνη για την απόφαση της, εύχομαι η απόφαση που ελήφθη να είναι για καλό των παιδιών.
Αρνούμαστε την συμμετοχή μας στο περιστατικό, δεν θέλω να μπω μέσα σε λεπτομέρειες, φαίνεται από την αστυνομία ότι το άτομο που κρατάει το μαχαίρι είναι κάτω των 15 ετών, οπότε δεν μπορεί να προφυλακιστεί βάση του Ποινικού Κώδικα.”

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της συμμορίας ήταν οπλισμένοι και διατεθειμένοι να κάνουν «κακό» βάσει και των ευρημάτων της ΕΛΑΣ από τα κινητά τους τηλέφωνα, αλλά και ξιφολόγχες, μαχαίρια «πεταλούδες», στιλέτα, αεροβόλα πιστόλια, πτυσσόμενα μεταλλικά κλομπ, σιδερογροθιές, λεία από ληστείες ανηλίκων, τα οποία προέκυψαν μετά τις έρευνες.