Δικαίωση για το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ χαρακτηρίζουν απόφαση του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας μέλη του εκλεγμένου Διοικητικού του Συμβουλίου.

Όπως αναφέρει το μέλος του Συμβουλίου του Κέντρου, Γιώργος Μπαρδάνης, «το Δ´ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου  του 2019 με την οποία επετράπη ο διορισμός από την κυβέρνηση νέας διοίκησης στο ΚΕΘΕΑ, είναι αντισυνταγματική και τούτο διότι καταλύει τη βασική θεραπευτική αρχή του ΚΕΘΕΑ, για τη συμμετοχή των θεραπευομένων και των οικογένειών τους στη διοίκησή του».

Επισημαίνει πως η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου «αποτελεί μια ιστορική στιγμή και για το ΚΕΘΕΑ και για την ίδια τη Δικαιοσύνη. Δεν έχουμε δει ακόμη το σκεπτικό, αλλά όσα ήδη γνωρίζουμε δείχνουν ότι το Δικαστήριο αναγνώρισε και στήριξε το σημαντικό θεραπευτικό έργο του ΚΕΘΕΑ, την αυτοδιοίκησή του και τη συμμετοχική του δομή, και ότι η νομοθετική μεταρρύθμιση αυτά τα έπληξε αναιτιολόγητα».

Και προσθέτει: «Είναι μια συλλογική δικαίωση των μελών μας, του προσωπικού και των εθελοντών που συμβάλουν στο έργο του ΚΕΘΕΑ, και οπωσδήποτε όσων κινητοποιήθηκαν και πίστεψαν ότι ο ειρηνικός αλλά και δυναμικός μας αγώνας θα δικαιωθεί και ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Το θέμα μετά την απόφαση του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ παραπέμπεται στην Ολομέλεια για αμετάκλητη κρίση. «Είμαστε βέβαιοι, ότι με την ίδια ευθυκρισία και προσοχή θα αποφανθεί και η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας» αναφέρει ο κ. Μπαρδάνης, εκφράζοντας παράλληλα συγχαρητήρια στον σύλλογο εργαζομένων και στους συλλόγους οικογένειας του ΚΕΘΕΑ, που συνέβαλαν στην ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας, στο δικηγορικό γραφείου Ν. Αλιβιζάτου- Λ. Κιουσοπούλου που ανέλαβε την υπόθεση και σε όσους συνεργάστηκαν μαζί τους.

«Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την αποκατάσταση του αυτοδιοικούμενου, δημοκρατικού τρόπου λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ, ο οποίος αποτελεί εχέγγυο της αποτελεσματικότητάς του» δηλώνει ο κ. Μπαρδάνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ