Τα όσα απίθανα συμβαίνουν στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, απασχολούν ολοένα και περισσότερο τα διεθνη ΜΜΕ που αντιλαμβάνονται πως δεν αργεί η στιγμή κατά την οποία οι διεθνείς Ομοσπονδίες θα αναλάβουν και πάλι δράση στο εσωτερικό της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Η μαφιόζικη επίθεση στο μέλος του Διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ, στο οποίο μόλις είχε ανατεθεί η υπόθεση με τις παράνομες αποφάσεις του προεδρίου της Ομοσπονδίας σχετικά με τις αδειοδοτήσεις των ομάδων της Super League 2, περιγράφονται λεπτομερώς στο κέιμενο-κόλαφος της Daily Mail που έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα των αντίστοιχων ρεπορτάζ που εκθέτουν τη χώρα και το άθλημα σε όλο τον κόσμο.

Mail1

 

Μάλιστα υπενθυμίζει και την πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο Άγγελος Χαριστέας στο football365.com, ο οποίος μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας αναφέρθηκε στην ολιγόμηνη παραμονή του Θοδωρή Ζαγοράκη στην προεδρία της ΕΠΟ και την προσπάθεια κάποιων ομάδων να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του ποδοσφαίρου.
Αναλυτικά το κείμενο που υπάρχει στην ηλεκτρονική έκδοση της Daily Mail αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Το ελληνικό ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει ένα σκάνδαλο διαφθοράς μετά την επίθεση στο αυτοκίνητο του δικαστή που είναι υπεύθυνος για την υπόθεση που αφορά στελέχη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας .
Τρία μέλη της ΕΠΟ, οι Παναγιώτης Δημητρίου, Στέργιος Αντωνίου και Κλέαρχος Τζαφέρης, έχουν κατηγορηθεί για παράβαση του καταστατικού της Ομοσπονδίας για τους κανονισμούς αδειοδότησης 10 συλλόγων της SuperLeague 2.
Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για την τιμωρία που θα λάβουν εάν κριθούν ένοχοι, αν και έχουν ήδη απομακρυνθεί από τις θέσεις τους. Ωστόσο, η Επιτροπή Δεοντολογίας πρόκειται να κρίνει περαιτέρω. Η ΕΠΟ αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη.
Αλλά σε μια ανησυχητική ανατροπή, ο δικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση είδε το αυτοκίνητό του να βανδαλίζεται έξω από το σπίτι του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό έλαβε χώρα «λίγες μόλις ώρες» αφότου επιλέχτηκε.
Πιστεύεται επίσης ότι παραιτήθηκε σχεδόν αμέσως. Απαντώντας στις επιθέσεις, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είπε ότι ο εκφοβισμός είναι «η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι».
Η δήλωσή του ανέφερε ότι η κυβέρνηση στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον Γκρεγκ Κλάρκ, πρώην αντιπρόεδρο της FIFA, οραματίστηκαν μια νέα εποχή με διαφάνεια για το άθλημα στη χώρα και πρόσθεσε: «δυστυχώς η Ολιστική Μελέτη και το εκσυγχρονισμένο καταστατικό αγνοήθηκαν επί μήνες, οι παραιτήσεις υγειών στελεχών διαδέχονται η μία την άλλη, τα αρμόδια δικαστήρια απορρίπτουν σκανδαλώδεις αποφάσεις της διοίκησης και η υποβάθμιση του αθλήματος συνεχίζεται με γεωμετρική πρόοδο.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ