Πολίτης απευθύνθηκε στον Συνήγορο του Πολίτη, με αίτημα την καταβολή της αποζημίωσης ακινήτου λόγω απαλλοτρίωσης στο Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία του φακέλου της υπόθεσης, ο αναφερόμενος είχε προσφύγει στις αρμόδιες αρχές του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας από το έτος 2013, ενώ είχε επανέλθει με νεότερες αιτήσεις του τα έτη 2018 και 2019.

Στη συνέχεια, ο Δήμος Μαρκόπουλου Μεσογαίας ενημέρωσε τον Συνήγορο του Πολίτη ότι με το νέο προϋπολογισμό του έτους 2020 θα επανεξέταζε το αίτημα του αναφερόμενου και θα το ικανοποιούσε εν ευθέτω χρόνω. Ωστόσο, ο αναφερόμενος επανήλθε με νέα αναφορά του ενώπιον της Αρχής και επεσήμανε ότι δεν υπήρξε ουσιαστική εξέλιξη της υπόθεσης.

Ο Συνήγορος του Πολίτη απέστειλε επανειλημμένα έγγραφα, ζητώντας να δρομολογηθεί η διαδικασία συμψηφισμού των εισφορών και καταβολής της αποζημίωσης στον αναφερόμενο πολίτη.

Μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου, η υπόθεση είχε επιτυχή έκβαση και η Αρχή ενημερώθηκε, ότι η αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας κατέβαλε το ποσό της αποζημίωσης στο θιγόμενο ιδιοκτήτη. (πηγή synigoros.gr)