Πολίτης απευθύνθηκε στον Συνήγορο του Πολίτη, με αίτημα την καταβολή της αποζημίωσης ακινήτου λόγω απαλλοτρίωσης στο Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία του φακέλου της υπόθεσης, ο αναφερόμενος είχε προσφύγει στις αρμόδιες αρχές του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας από το έτος 2013, ενώ είχε επανέλθει με νεότερες αιτήσεις του τα έτη 2018 και 2019.

Στη συνέχεια, ο Δήμος Μαρκόπουλου Μεσογαίας ενημέρωσε τον Συνήγορο του Πολίτη ότι με το νέο προϋπολογισμό του έτους 2020 θα επανεξέταζε το αίτημα του αναφερόμενου και θα το ικανοποιούσε εν ευθέτω χρόνω. Ωστόσο, ο αναφερόμενος επανήλθε με νέα αναφορά του ενώπιον της Αρχής και επεσήμανε ότι δεν υπήρξε ουσιαστική εξέλιξη της υπόθεσης.

Ο Συνήγορος του Πολίτη απέστειλε επανειλημμένα έγγραφα, ζητώντας να δρομολογηθεί η διαδικασία συμψηφισμού των εισφορών και καταβολής της αποζημίωσης στον αναφερόμενο πολίτη.

Μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου, η υπόθεση είχε επιτυχή έκβαση και η Αρχή ενημερώθηκε, ότι η αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας κατέβαλε το ποσό της αποζημίωσης στο θιγόμενο ιδιοκτήτη. (πηγή synigoros.gr)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ