Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Metropolis FM» έκανε μια εντυπωσιακή αποκάλυψη. Επί των ημερών του παρέλαβε δισέλιδη επιστολή με μία σφαίρα! Στην ίδια συνέντευξη τόνισε ότι οι απειλές είχαν αφετηρία μια συγκεκριμένη ομάδα, γεγονός που τον υποχρέωσε να είναι σε… επιτήρηση, τόσο το σπίτι του, όσο και το γραφείο του.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Γραμμένος:

«Θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι έφυγα νωρίς. Και στη δική μου θητεία υπήρχαν ευτράπελα. Αλλά τώρα η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη, τραγική. Είναι η πιο επιεικής φράση. Αυτό έλειπε να μου πετάξουν και φούστα. Τι τραγελαφικά πράγματα είναι αυτά; Σε αυτή την χώρα δεν είμαστε όλοι ανθρωποειδή. Είμαστε άνθρωποι. Πως μπορεί κάποιος να υποτιμάει την νοημοσύνη μας; Δεν ξέρω σε ποιους απευθύνονται και ποιους πολίτες έχουν αποδέκτες όλα αυτά; Το θέμα δεν είναι τι βιώνει ο Τάκης Μπαλτάκος, αλλά τι βιώνει αυτό που εκπροσωπεί αυτός ο άνθρωπος. Θα θυμάστε καλά ότι έβγαιναν και για μένα τέτοια δημοσιεύματα «πρέπει να φύγει. Η προέλευση ήταν μονομερής, από συγκεκριμένη ομάδα. Δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να φύγει ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Το λέω ευθέως. Και θα το πω και στον ίδιο αν έχω επικοινωνία. Αν είναι δυνατόν κάποιος εκλεγμένος να φεύγει κάθε φορά που τον βρίζουν. Πρέπει να αξιολογήσει την κατάσταση και να κάνει ό,τι είναι δυνατόν.

Σε εμένα είχαν στείλει μία δισέλιδη επιστολή συνοδευόμενη από μία σφαίρα. Ο Γραμμένος και ο κάθε Γραμμένος οφείλει να το ξεπεράσει και να παλέψει. Εμένα δεν με φόβισε, μου δημιούργησε, όμως, προβλήματα στην καθημερινότητά μου. Μου πρότειναν προστασία και δέχθηκα εν μέρει, γιατί είναι και θέμα της αστυνομίας. Ηταν σε επιτήρηση το γραφείο και το σπίτι μου. Ήμουν της άποψης ότι όταν κάποιος θέλει να σε κάνει κακό δεν σε προειδοποιεί. Δεν είχε ποτέ τέτοια θέματα, αλλά κάποια στιγμή προσαρμόζεσαι σε αυτό.»

Για την καταγγελία ότι αυτοπροτάθηκε διαιτητής για το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: «Είναι αδιανόητο και θρασύτατο. Ξεπερνάει την φαντασία μου. Δεν το πίστευα, παρότι ακούστηκε από το στόμα του Μάκη Γκαγκάτση. Να αυτοπροτείνεται διαιτητής; Το αυτοπροτάθηκε μέσα σε εισαγωγικά… Το θέμα είναι ότι παίρνει θρασύτατα ένας άνθρωπος, που δεν ξέρω αν προέρχεται από την UEFA, και λέει βάλε εμένα να παίξω ένα ντέρμπι σε μία κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Το ενδιαφέρον είναι δόλιο. Δεν λέει μόνο στον Μπένετ «είμαι διαθέσιμος, μπορείς να με βάλεις;» συνεχίζει την κουβέντα προσπαθώντας να καταλάβει την εθνικότητα αυτών που ορίστηκαν. Όχι για να πει βάλε άλλους… Θα φτύσουμε τα μούτρα μας αν πιστέψουμε κάτι τέτοιο. Δεν το έκανε για τις 4.500 ευρώ. Αυτού του είδους ο διάλογος οδηγεί κάθε άνθρωπο σε ένα συμπέρασμα.
Εγώ με τον Περέιρα και τον Κλάτενμπεργκ δεν είχα τέτοια προβλήματα. Πρέπει να διερευνηθεί και από την UEFA και από την Ομοσπονδία από την οποία προέρχεται αυτός ο άνθρωπος. Δεν ξέρω αν έχει αρμοδιότητα η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Επαναλαμβάνω, είναι πιο ισχυρό να ασχοληθεί η UEFA και, παράλληλα, η Ομοσπονδία από την οποία προέρχεται. Για να μάθουμε επιτέλους που αποσκοπούσε αυτός ο κύριος…».

Για τους αγώνες που έρχονται: «Θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι θα τελειώσουν τα πλέι οφ, αλλά καταβάλλω μεγάλη προσπάθεια γι’ αυτό. Θέλω να τελειώσει αυτό το πρωτάθλημα που έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Κάποιες φορές και ο Κλάτενμπεργκ ζοριζόταν να βρει διαιτητές και είχε να κάνει με το κομμάτι των Ομοσπονδιών, γιατί είχαν τα δικά τους προβλήματα. Είχα καλή συνεργασία με τον Κλάτενμπεργκ. Σήμερα, όμως, τι θέλουμε να κάνουμε; Η υπάρχει η ΕΠΟ και η ΚΕΔ ή δεν υπάρχει. Υπάρχει. Μιλάμε για ένα παράκεντρο. Τι ρόλο πάει να παίξει ο Κλάτενμπεργκ; Παγκοσμίως η ΚΕΔ ανήκει στην Ομοσπονδία και αυτή έχει την ευθύνη.»

Για τη φανέλα της εθνικής: «Την είδα την φανέλα. Δεν με παραπέμπει κάπου. Και αν υπάρχει ομοιότητα με ναζιστικό σύμβολο δεν υπάρχει σκοπιμότητα από την πλευρά της Ομοσπονδίας. Δηλαδή τι; Η Ομοσπονδία έχει τάσεις φασιστικές; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Αισθητικά αν με ρωτήσετε εγώ προτιμώ τις μονόχρωμες φανέλες. Είναι προεκλογική περίοδος και υπάρχει μία εκμετάλλευση.»

Για τον τελικό Κυπέλλου: «Νομίζω ότι πρέπει να γίνει στον Βόλο. Και επιτέλους η Πολιτεία να λάβει μέτρα για να μην θρηνήσουμε θύματα όπως άλλες χρονιές. Υπεύθυνη είναι η συντεταγμένη Πολιτεία. Αυτό το πράγμα πρέπει να τελειώσει, να μπουν κανόνες. Το έχει κάνει κουρελόχαρτο το αυτοδιοίκητο ο κ. Αυγενάκης. Τα του οίκου του είναι να περιφρουρήσει και τον τελικό Κυπέλλου. Είναι συμμέτοχος, μαζί με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».