Συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις η προφυλάκιση των 105 συλληφθέντων για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, που οδήγησαν στον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη.

Στο χορό των αντιδράσεων μπαίνουν και οι νομικοί, οι οποίοι καταδικάζουν μεν την οπαδική βία, εκφράζουν ωστόσο προβληματισμούς για τις προφυλακίσεις των συλληφθέντων και τον τρόπο εφαρμογής του μέτρου της προσωρινής κράτησης.

Ενδεικτική είναι η πρόσφατη ανάρτηση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) και γραμματέα του τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Καλαντζόπουλου.

«Η δολοφονία ενός νέου ανθρώπου και τα ωμά περιστατικά βίας από “οπαδούς” αθλητικών ομάδων είναι απόλυτα καταδικαστέα» δηλώνει, τονίζοντας πως πρέπει να δοθεί τέλος στην οπαδική βία.

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τις προφυλακίσεις αναφέρει χαρακτηριστικά πως «φοβάμαι ότι οδηγούμαστε σε επικίνδυνα μονοπάτια». Ειδικότερα, σημειώνει πως «η προφυλάκιση 100 και πλέον κατηγορουμένων πρέπει να μας προβληματίσει ως νομικούς, για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι καθ’ ύλην αρμόδιοι το θεσμό της προσωρινής κράτησης και εφαρμόζουν το Νόμο».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Μιχάλη Καλαντζόπουλου

Η δολοφονία ενός νέου ανθρώπου και τα ωμά περιστατικά βίας από “οπαδούς” αθλητικών ομάδων είναι απόλυτα καταδικαστέα. Είναι οδυνηρό ένας νέος άνθρωπος να χάνει με αυτό τον τρόπο της ζωή του και πρέπει επιτέλους να δοθεί ένα τέλος στην οπαδική βία.

Από την άλλη, η προφυλάκιση 100 και πλέον κατηγορουμένων πρέπει να μας προβληματίσει ως νομικούς, για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι καθ’ ύλην αρμόδιοι το θεσμό της προσωρινής κράτησης και εφαρμόζουν το Νόμο.

Φοβάμαι ότι οδηγούμαστε σε επικίνδυνα μονοπάτια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ