Οι πρώτες δηλώσεις του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

«Αναλαμβάνω τη Διεύθυνση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μέσα σε ένα δύσκολο, από κάθε πλευρά, περιβάλλον. Όμως, ο θεσμός της Δικαιοσύνης είναι ακατάλυτος. Πρέπει να επιζήσει και να λειτουργήσει σωστά, πέρα από κάθε δυσκολία και σκοπιμότητα» υπογράμμισε στο μήνυμά του προς όλους τους Εισαγγελικούς Λειτουργούς της Χώρας επ’ ευκαιρία της αναλήψεως των καθηκόντων του.

«Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, προσωπικά, θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια, με τη βοήθεια άξιων και ικανών συναδέλφων που υπηρετούν σε όλη την Επικράτεια. Η ιδέα του Δικαίου δεν πρέπει να βρίσκεται σε λήθαργο. Ο Έλληνας Εισαγγελέας, ήταν, είναι και θα παραμείνει φύλακας και φρουρός των νόμων» τόνισε.

Και κατέληξε: «Το ενιαίο και αδιαίρετο της ανεξάρτητης Εισαγγελικής Αρχής με κάνει να πιστεύω ότι απηχώ τα συναισθήματα όλων των Εισαγγελικών Λειτουργών της χώρας. Άλλωστε η ιστορία του Εισαγγελικού Σώματος και η χορεία των παλαιών και άξιων συναδέλφων, αυτό επιτάσσουν, αυτό απαιτούν».

Ο κ. Ντογιάκος ανέλαβε νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου την περασμένη Δευτέρα, βάσει της επιλογής του υπουργικού συμβουλίου με την οποία τοποθετήθηκε νέα πρόεδρος του ΣτΕ και η Ευαγγελία Νίκα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ