Ένας 39χρονος και ένας 51χρονος, δύο αδέλφια Έλληνες ομογενείς από την Αστόρια, συνελήφθησαν από αρχές της Νέας Υόρκης καθώς στο σπίτι τους βρέθηκε μια λίστα με ονόματα αστυνομικών, πολιτικών, δικαστών, διασημοτήτων και τραπεζιτών, τους οποίους, όπως αναφέρουν οι Αμερικανοί σχεδίαζαν να δολοφονήσουν.

Παράλληλα στο σπίτι του Άντριου Χατζηαγγέλης και του μεγαλύτερου αδερφού του Άντζελο στο Κουίνς βρέθηκαν αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί και όπλα.

Σε βάρος των δύο αδερφών, τους οποίους η New York Post χαρακτηρίζει wannabe αναρχικούς, ασκήθηκαν 130 κατηγορίες.
Τα δύο αδέρφια από την Αστόρια χαρακτήριζαν «επιχειρηματικά καθάρματα» ορισμένα από τα θύματά τους ενώ σε μια από τις σημειώσεις τους έγραφαν «εξαφανίστε τα καθάρματα», «εξαφανίστε τη γη».
Η σύλληψη των δύο αδερφών έγινε σε κοινή επιχείρηση του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης, του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας και του γραφείου του εισαγγελέα στο Κουίνς.
«Η πόλη είναι ασφαλέστερη σήμερα. Δεν μπορούμε να φανταστούμε τις ζωές που σώθηκαν αλλά γνωρίζουμε ότι τα όπλα αυτά δεν πείραξαν ποτέ κανέναν» δήλωσε η εισαγγελέας Μελίντα Κατζ.
Όπως ανακοινώθηκε, στο διαμέρισμα που ζούσαν τα δύο αδέρφια, βρέθηκαν οχτώ αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, δύο γεμάτες καραμπίνες AR-15 και δύο ημιαυτόματα περίστροφα των 9 χιλιοστών καθώς και 600 σφαίρες και τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα.
Εντοπίστηκε, επίσης, ένας εκτυπωτής 3D για την κατασκευή τμημάτων όπλων που δεν θα ανιχνεύονται.
Τα δύο αδέρφια αναμένεται να οδηγηθούν στο δικαστήριο στις 15 Φεβρουαρίου και αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης 25 ετών έκαστος σε περίπτωση που καταδικαστούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ