Η πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου της Γερουσίας, δήλωσε ότι σχεδιάζει να εξετάσει τα αίτια της διακοπής λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικών υπολογιστών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) που καθήλωσε αεροσκάφη σε όλη τη χώρα και προκάλεσε καθυστερήσεις ή ακυρώσεις περισσότερων από 4.000 πτήσεων στις ΗΠΑ.
«Θα εξετάσουμε τι προκάλεσε αυτή τη διακοπή και πώς η εφεδρεία παίζει ρόλο στην πρόληψη μελλοντικών διακοπών. Το κοινό χρειάζεται ένα ανθεκτικό σύστημα αεροπορικών μεταφορών», δήλωσε η Μαρία Κάντγουελ. Η αναστολή των πτήσεων ήρθη λίγο πριν από τις 9 το πρωί τοπική ώρα.
«Οι κανονικές λειτουργίες εναέριας κυκλοφορίας αποκαθίστανται σταδιακά σε όλες τις ΗΠΑ» μετά από μια αποτυχία του συστήματος παροχής πληροφοριών ασφάλειας στα πληρώματα πτήσης, ανέφερε νωρίτερα η FAA σε tweet, διευκρινίζοντας ότι «θα συνεχίσει να ερευνά την αιτία του αρχικού προβλήματος».

Προβλήματα σε πάνω από 30.000 πτήσεις

Συνολικά 32.578 πτήσεις σημείωσαν καθυστερήσεις εντός των ΗΠΑ ή ενώ εκτελούσαν δρομολόγια προς ή από τη χώρα, έως σήμερα στις 14.55 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με στοιχεία του ιστότοπου παρακολούθησης πτήσεων FlightAware. Παράλληλα ακυρώθηκαν άλλες 409 πτήσεις εσωτερικού ή δρομολόγια αεροσκαφών προς ή από τις ΗΠΑ.

Biden: Δεν είναι γνωστή η αιτία του προβλήματος

Σημειώνεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος Biden έδωσε εντολή για έρευνα στο τεχνικό πρόβλημα σε σύστημα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) που είχε ως αποτέλεσμα να καθηλωθούν στο έδαφος αεροσκάφη σε όλη τη χώρα.
Ο Biden δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι μίλησε με τον υπουργό Μεταφορών Πιτ Μπούτιτζετζ και ότι μέσα σε μια-δυο ώρες θα υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι προκάλεσε το πρόβλημα.
«Θα απαντήσουμε τότε», δήλωσε ο Μπάιντεν. Ερωτηθείς εάν το πρόβλημα προκλήθηκε από κυβερνοεπίθεση, δήλωσε: «Δεν γνωρίζουμε».
«Δεν γνωρίζουμε ποια είναι η αιτία», δήλωσε ο Μπάιντεν. «Τα αεροσκάφη μπορούν και πάλι να προσγειωθούν με ασφάλεια αλλά όχι να απογειωθούν αυτή τη στιγμή. Δεν γνωρίζουμε ποια είναι η αιτία αυτού».
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου δήλωσε νωρίτερα σε ανάρτηση στο Twitter ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις για κυβερνοεπίθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ