Εκτενείς είναι οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον θάνατο των 18χρονων Ιρλανδών μαθητών με λίγες ώρες διαφορά στην Ίο τα ξημερώματα της Κυριακής. Τα δύο παιδιά ανήκαν στην ίδια παρέα και γιόρταζαν την αποφοίτησή τους στο ελληνικό νησί, μαζί με δεκάδες άλλους συμμαθητές τους.
Δυστυχώς, τη χαρά και το ξέφρενο πάρτι διαδέχτηκαν το σοκ και η θλίψη, αφού ο Andrew O’Donnell και ο Max Wall έπεσαν νεκροί με διαφορά λίγων ωρών, κάτω από συνθήκες, οι οποίες ερευνώνται.
Τα πρώτα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές είναι πως ο θάνατος του O’Donnell προήλθε έπειτα από πτώση σε γκρεμό, πιθανότατα όντας μεθυσμένος, ενώ ο έτερος 18χρονος, που συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του φίλου του, κατέρρευσε στο λιμάνι της Ίου, όταν πληροφορήθηκε τον θάνατό του.
Ο Wall ήταν γνωστό πως στο παρελθόν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και είχε υποβληθεί σε μία επιτυχημένη εγχείρηση καρδιάς πριν από περίπου τρία χρόνια. Η νεκροψία θα δείξει κατά πόσο τα προβλήματα αυτά συνετέλεσαν στον θάνατό του.
Η ελληνική αστυνομία πραγματοποιεί ξεχωριστές έρευνες για τους θανάτους, αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια.
Σύμφωνα με τους Irish Times, εκτός από την ελληνική αστυνομία στις έρευνες συμμετέχουν και δύο αστυνομικοί από την Ιρλανδία, επικουρικά. Παράλληλα, παρών στην διαδικασία είναι υπάλληλος του ιρλανδικού ΥΠΕΞ.

Daily Mail: Ήταν μπόμπες τα ποτά;

«Κόλαφος» είναι το δημοσίευμα της Daily Mail για την υπόθεση του θανάτου των δύο Ιρλανδών. Όπως αναφέρει, οι έρευνες της Αστυνομίας εστιάζονται στην ποιότητα των ποτών που κατανάλωσαν οι άτυχοι 18χρονοι και αν αυτά ήταν νοθευμένα. Οι γνωστές «μπόμπες».
Στο βρετανικό Μέσο μίλησε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου, όπου ανέλυσε τα μέχρι τώρα δεδομένα. «Αν και τα τραύματα, του ενός εκ των δύο 18χρονων, στον αυχένα και στο κεφάλι δείχνουν πως σκόνταψε και έπεσε, ωστόσο, οι έρευνες δεν περιορίζονται εκεί. Εξετάζεται και το ενδεχόμενο εγκληματικής αμέλειας».
«Τα ποτά που κατανάλωσε ο 18χρονος, αλλά και οι συμμαθητές του μπορεί να είχαν αλλοιωθεί, οδηγώντας τον στην κατάσταση που ήταν όταν έφυγε από το μπαρ με τα πόδια για να πάει στο κατάλυμά του».
Για τον Wall, η κυρία Δημογλίδου ανέφερε στη Daily Mail πως ο 18χρονος είχε χειρουργηθεί πρόσφατα στην καρδιά και αντιμετώπιζε προβλήματα, όμως η νεκροψία θα δείξει αν υπήρξε «κάποια ουσία» που συνέβαλε στους ξαφνικούς θανάτους. Τόνισε πως σαφείς απαντήσεις θα δώσει η νεκροψία στις σορούς που τελείται στον Πειραιά, όπου έφτασαν νωρίς σήμερα με πλοίο από την Ίο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ