Μεγάλη ποσότητα, ναρκωτικής ουσίας, πιθανόν ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (SKUNK), βάρους περίπου 210 κιλών εντοπίστηκε και κατασχέθηκε σε φορτηγό όχημα με επικαθήμενο, χθες το βράδυ στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού, η επιχείρηση έγινε από τις ομάδες Δίωξης Ναρκωτικών των Λιμεναρχείων της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας, με την βοήθεια δύο ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο φορτηγό, μόλις έφτασε στο λιμάνι από το Μπρίντιζι της Ιταλίας, ο σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών, έδωσε ένδειξη στους λιμενικούς και ακολούθησε έρευνα.
Μέσα στο επικαθήμενο και στη δεξιά μπαγκαζιέρα, ανάμεσα σε χάρτινες κούτες, εντοπίστηκαν 193 πλαστικές σακούλες, αεροστεγώς στεγανοποιημένες, με την ναρκωτική ουσία, συνολικού μικτού βάρους 209,820 κιλών.
Επιπλέον, σε ένα από τα χαρτοκιβώτια, βρέθηκε πλαστική συσκευασία αεροστεγώς στεγανοποιημένη, περιέχουσα πιθανόν ποσότητα σπόρων κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 19,55 γραμμαρίων.
Ο 60χρονος οδηγός του φορτηγού συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ποσότητες των ναρκωτικών ουσιών, δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας και το φορτηγό.