Ρώσος, για τον οποίο υπάρχει υποψία ότι είναι ο δράστης απόπειρας δολοφονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο την Τετάρτη στη Μόσχα, προκαλώντας τον τραυματισμό δύο ανθρώπων, εκδόθηκε από την Τουρκία και παραδόθηκε στη Ρωσία.
Την ανακοίνωση έκανε σήμερα η ρωσική αστυνομία, η οποία τον κατηγορεί ότι ενήργησε για λογαριασμό της Ουκρανίας.
Ο Serebryakov, γεννηθείς το 1995 που κατάγεται από την ρωσική περιφέρεια του Βόλγκογκραντ, στη νότια Ρωσία, έφυγε από τη Ρωσία την Τετάρτη, την ημέρα που σημειώθηκε η επίθεση, για την Τουρκία, όπου συνελήφθη την ίδια ημέρα στο Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός) κατόπιν αιτήματος της Μόσχας.
«Ο Serebryakov μεταφέρθηκε στη Ρωσία και παραδόθηκε στους ανακριτές της Ερευνητικής Επιτροπής», ανέφερε στο Telegram η εκπρόσωπος της ρωσικής αστυνομίας Irina Volk.
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti μετέδωσε βίντεο της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB στο οποίο ο ύποπτος δηλώνει ότι ενήργησε για λογαριασμό «των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών», τις SBU.
Αυτός προσθέτει ότι είχε επικοινωνήσει με κάποιον Ίλια, ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, «εργάζεται στις SBU», ο οποίος του πρότεινε να «εξοντώσει έναν αξιωματικό» Ρώσο με αντάλλαγμα να του δοθεί «η ουκρανική υπηκοότητα και αμοιβή μεταξύ 10.000 και 20.000 δολαρίων», σύμφωνα με το βίντεο αυτό.