ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ…

Σε σχέση με την σημερινή παραίτηση του συναδέλφου Παναγιώτη Περάκη, επιθυμώ να μοιραστώ μαζί σας τα κάτωθι :

Κατ’ αρχάς θέλω να ευχαριστήσω τον Παναγιώτη Περάκη για τη μακρόχρονη συμβολή του στα κοινά του δικηγορικού σώματος από τη θέση του Συμβούλου του ΔΣΑ.

Παρότι στις τελευταίες αρχαιρεσίες βρεθήκαμε ανθυποψήφιοι για τη θέση του Προέδρου, θεώρησα πάντα αυτή την αντιπαράθεσή μας, ως μια ευγενή άμιλλα προσώπων με κοινούς στόχους, όπως η αναβάθμιση της δικηγορίας και του κύρους των δικηγόρων αλλά και η επίλυση των καθημερινών προβλημάτων μας.

Αναγνωρίζοντας την προσφορά του, τον όρισα επικεφαλής, αντ’ εμού, της εθνικής αντιπροσωπείας στον Ευρωπαϊκό Δικηγορικό Σύλλογο (CCBE). Κατόπιν τον πρότεινα με επιστολή μου ως υποψήφιο για τη θέση ως Αντιπροέδρου του CCBE και αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις για την εκλογή του αυτή,η οποία τελικά επετεύχθη και μετά από τρία χρόνια θα τον φέρει στη θέση του Προέδρου όλων των Ευρωπαίων δικηγόρων. Αυτό εξάλλου το έχει και δημόσια αναγνωρίσει. Η θέση αυτή είναι ιδιαίτερα τιμητική για όλους τους Έλληνες δικηγόρους, αυξημένης ευθύνης και υψηλού κύρους.

Η σημερινή παραίτηση του Παναγιώτη Περάκη, η οποία έλαβε χώρα μετά την μη επιλογή του από το Διοικητικό Συμβούλιο για την ανάληψη και της θέσης του Αντιπροέδρου του ΔΣΑ, πλέον της θέσης που ήδη κατέχει ως Αντιπρόεδρος του CCBE, αφ’ ενός με δυσαρέστησε, διότι ο Σύλλογος θα στερηθεί των υπηρεσιών του και αφ’ ετέρου με κατέπληξαν αρνητικά οι επισημάνσεις του για τα δήθεν διαχρονικώς»κακώς κείμενα»στα interna corporis του Δικηγορικού Συλλόγου, καθώς αυτές δεν είχαν λάβει χώρα τόσα χρόνια εκ μέρους του–αλλά τις επικαλείται όψιμα τώρα μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια,για να αιτιολογήσει την παραίτησή του

Το δικηγορικό σώμα, δι’ εμού, ως Προέδρου, τον τίμησε με την επιλογή μου να το εκπροσωπήσει στο ανώτατο όργανο του Ευρωπαϊκού Δικηγορικού Συλλόγου και θεωρώ ότι αυτό ήταν αντάξιο με την μέχρι σήμερα προσφορά του, πλην όμως φρονώ ότι θα πρέπει και εκείνος να αντιληφθεί, ότι είναι θεμιτό να δίδεται η ευκαιρία και σε άλλους συναδέλφους να εκπροσωπήσουν τον ΔΣΑ από τη θέση του Αντιπροέδρου.

Από την άλλη είναι λυπηρό, το αποτέλεσμα μιας εκλογικής δημοκρατικής διαδικασίας, η οποία συνιστά αποτέλεσμα συσχετισμών δυνάμεων, και η οποία απαιτεί υπερβάσεις και συνεργασίες για τη διαμόρφωση πλειοψηφιών, να χαρακτηρίζεται όψιμα, μετά το μη επιθυμητό για εκείνον αποτέλεσμα, ως «υπόγειες διαδρομές» και «παρασκήνιο», διαδικασίες τις οποίες και γνωρίζει και στις οποίες έχει συμμετάσχει ενεργά τόσα χρόνια.

Με την παραπάνω στάση του δυστυχώς δικαιώνει τη ρήση : «Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός τού υπ’ εσού ευεργετηθέντος».

ΥΓ. : Όπως ήδη έχω δηλώσει στον συνάδελφο Παναγιώτη Περάκη, θα είμαι παρών στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων του ως Προέδρου του CCBE το 2023 για να τον συγχαρώ και να συμμετέχω στην ύψιστη αυτή στιγμή θεσμικής εκπροσώπησης των Ελλήνων δικηγόρων και των Συλλόγων τους!!

Πηγή: Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ