Κοκαΐνη βάρους 850 κιλών -αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ- εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένη σε ελληνόκτητο πλοίο υπό σημαία Λιβερίας, στα ανοικτά της Βενετίας. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλείται και η ΕΡΤ, το φορτίο, μοιρασμένο σε 750 δέματα, φαίνεται να κατασχέθηκε σε δύο φάσεις από την Ομάδα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ιταλίας. Η πρώτη ήταν την Τρίτη, ενώ το πλοίο υποβλήθηκε σε περαιτέρω έλεγχο την Πέμπτη, όταν και ολοκληρώθηκε η επιχείρηση.
Αν και δεν έχουν δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα όλες οι λεπτομέρειες της επιχείρησης, οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα ναρκωτικά, δέματα κοκαΐνης τυλιγμένα με πλαστικό, εντοπίστηκαν σε αγωγούς εισαγωγής θαλάσσιου ύδατος του πλοίου «Atlas», της εταιρείας Laskaridis Shipping, την οποία διοικεί ο Πάνος Λασκαρίδης.

Τι απαντά η εταιρεία

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Laskaridis Shipping, διαχειρίστρια εταιρεία του bulk carrier ATLAS (IMO: 9642368), συνεργάζεται με τις τοπικές και αστυνομικές αρχές στην Ιταλία κατά τη διάρκεια ερευνών μετά την ανακάλυψη πιθανώς λαθραίων εμπορευμάτων (εκτιμάται ότι επρόκειτο για κοκαΐνη) στο επιστόμιο εισαγωγής θάλασσας του πλοίου – περίπου 11 μέτρα κάτω από την ίσαλο γραμμήΤο επιστόμιο εισαγωγής θάλασσας είναι ένα μέρος του σκάφους που δεν είναι προσβάσιμο από το πλήρωμα και μπορεί να προσεγγιστεί μόνο από δύτες.
Το πλοίο απέπλευσε από το Σάντος της Βραζιλίας (λιμάνι φόρτωσης) στις 23 Μαρτίου. Κατέπλευσε στη Βενετία της Ιταλίας για εκφόρτωση στις 17 Απριλίου 2023. Το συγκεκριμένο πλοίο είχε σταματήσει για ανεφοδιασμό καυσίμων στο Γιβραλτάρ.
Το πλήρωμα συνεργάστηκε πλήρως με τις αρμόδιες Αρχές, κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών ερευνών. Οι αρμόδιες αστυνομικές και διωκτικές αρχές διαπίστωσαν ότι ούτε το πλοίο αλλά ούτε και το πλήρωμα εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στο σχετικό συμβάν.
Το λαθραίο εμπόρευμα βρέθηκε από τις τοπικές Αρχές ενώ το πλοίο βρισκόταν σε αγκυροβόλιο στη Βενετία της Ιταλίας. Οι αρχές επέτρεψαν έκτοτε τη συνέχιση των εμπορικών δραστηριοτήτων του πλοίου οι οποίες εκκίνησαν άμεσα και εξελίσσονται ομαλά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ