Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε, η τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, από τον απερχόμενο Υπουργό, κ. Κώστα Τσιάρα στον Υπηρεσιακό Υπουργό κ. Φίλιππο Σπυρόπουλο.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι μέλος στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση και μεγάλη τιμή ότι διαδέχομαι εσάς στο Υπουργείο, που υπηρετήσατε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και καταξιωθήκατε με το νομοθετικό αλλά και το διοικητικό έργο σας. Με άξιες επιλογές δικαστών στη λεγόμενη ηγεσία της Δικαιοσύνης, γιατί στη Δικαιοσύνη δεν υπάρχουν ηγέτες, υπάρχουν δικαστές», τόνισε ο Υπηρεσιακός Υπουργός κ. Φίλιππος Σπυρόπουλος, απευθυνόμενος στον κ. Τσιάρα.

Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Σπυρόπουλος ευχήθηκε να συνεχιστεί το έργο και στην επόμενη πολιτική κυβέρνηση, που θα έχει την ευθύνη, επισημαίνοντας ότι «σπουδαιότερο πράγμα από την πολιτική δεν υπάρχει. Εκεί, συμμαζεύεται η φιλοσοφία, η τέχνη, η επιστήμη, τα πάντα. Το σημαντικότερο, είναι αυτό το “προς έτερον” της πολιτικής, που δίνει την ελπίδα σε όλους τους άλλους θεσμούς για να μπορέσουν να λειτουργήσουν».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σπυρόπουλος, τόνισε ότι «η τιμή του να είσαι Υπουργός Δικαιοσύνης είναι μεγάλη διότι το Υπουργείο είναι ένα από τα πρώτα οκτώ Υπουργεία της Ελεύθερης Ελλάδος. Και είναι επίσης τιμή διότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης είναι σφραγιδοφύλαξ. Η μεγάλη σφραγίδα του Κράτους είναι σύμβολο και αυτά πρέπει να τα σεβόμαστε».

Από την πλευρά του ο απερχόμενος Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας συνεχάρη το νέο Υπουργό και εξέφρασε τη χαρά του που παραδίδει την αρμοδιότητα σε έναν, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «εκλεκτό, κατά γενική ομολογία, Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου».

Αναφερόμενος στο έργο της τελευταίας τετραετίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι «η προσπάθεια ήταν προς την κατεύθυνση της βελτίωσης όλων των συνθηκών, όλων των δεδομένων σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα». Σε επίπεδο νομοθετικό, καθώς ψηφίστηκαν τριάντα νομοσχέδια, σε επίπεδο ενίσχυσης όλων των διαδικασιών με βασική προτεραιότητα την ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης. Και στο επίπεδο των υποδομών, με τον προγραμματισμό της κατασκευής επτά νέων δικαστικών μεγάρων στην ελληνική περιφέρεια αλλά και δυο νέων στην Αθήνα και τον Πειραιά, καθώς και στην ενίσχυση της ίδιας της λειτουργίας της Δικαιοσύνης με ανθρώπινο δυναμικό.

Τέλος, ο απερχόμενος Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Κώτσηρας αναφέρθηκε στην πρόοδο, που έχει σημειωθεί σε ευαίσθητα θέματα όπως, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων των ανηλίκων, των ατόμων με αναπηρία κ.α., και ευχήθηκε καλή δύναμη στο νέο Υπουργό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ