Την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας από τις 19 Μαρτίου 2024 σε 81 Γραφεία Ταυτοτήτων σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών για την έκδοση του νέου τύπου δελτίου ταυτότητας.
Τα Γραφεία που ανακοινώθηκαν θα λειτουργούν πλέον σε διευρυμένο ωράριο καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, εκτός Κυριακής και επίσημων αργιών και συγκεκριμένα:
Δευτέρα έως και Παρασκευή από 07:00 έως 21:00 κατά τη θερινή περίοδο και αντίστοιχα 07:30 έως 21:30 κατά τη χειμερινή περίοδο, και Σάββατο από 08:30 έως 17:30.
Τα Γραφεία των υπόλοιπων Υπηρεσιών, εξακολουθούν να λειτουργούν με ωράριο από 07:00 έως 14:30 τη θερινή περίοδο και 07:30 έως 15:00 τη χειμερινή περίοδο, καθ΄ όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας, πλην Τετάρτης που λειτουργούν από 14:00 έως 20:30 και Σαββάτου που λειτουργούν από 08:30 έως 13:00.

Πώς γίνεται ο επαναπρογραμματισμός ή η ακύρωση του ραντεβού

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, εάν κάποιος πολίτης επιθυμεί να επαναπρογραμματίσει ή να ακυρώσει ραντεβού, θα πρέπει να συνδεθεί με το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο και στο email που του έχει αποσταλεί κατά την κράτηση του ραντεβού να επιλέξει «Προγραμματισμό εκ νέου» και στη συνέχεια «Προγραμματισμό νέου» ή «Ακύρωση κράτησης»
Η διαδικασία αυτή θα είναι διαθέσιμη για το σύνολο των Υπηρεσιών που μπαίνουν στο διευρυμένο ωράριο στις 16 Μαρτίου 2024.
Πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση δελτίων ταυτότητας, από τα γραφεία ταυτοτήτων, μπορούν οι πολίτες να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.astynomia.gr / Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά.
Επίσης, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους Γραφείων Ταυτοτήτων των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αναλυτικά οι Υπηρεσίες, τα Γραφεία Ταυτοτήτων των οποίων θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο, είναι:

Αττική

Τμήματα Ασφαλείας: Εξαρχείων, Κολωνού, Αγίου Παντελεήμονα, Αμπελοκήπων, Γαλατσίου, Παλαιού Φαλήρου, Αγίου Δημητρίου, Βύρωνα, Καμινίων-Νέου Φαλήρου, Μοσχάτου-Ταύρου, Περάματος, Πετρούπολης, Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Σπάτων-Αρτέμιδος, Παγκρατίου, Πατησίων, Καλλιθέας, Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Περιστερίου, Κηφισιάς, Γλυφάδας Αττικής, Νέας Ιωνίας, Παπάγου-Χολαργού, Διονύσου, Παλλήνης, Αλίμου Αττικής, Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Θεσσαλονίκη

Τμήματα Ασφαλείας: Αμπελοκήπων–Μενεμένης, Δέλτα, Θέρμης, Ωραιοκάστρου, Χαλκηδόνος, Λευκού Πύργου, Τούμπας–Τριάνδριας, Πυλαίας-Χορτιάτη, Καλαμαριάς, Νεάπολης–Συκεών, Κορδελιού- Ευόσμου.

Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας : Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης.

Τμήματα Ασφαλείας : Δράμας, Καβάλας, Κομοτηνής, Ξάνθης.

Βόρειο Αιγαίο

Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας : Χίου, Μυτιλήνης.

Δυτική Μακεδονία

Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καστοριάς.

Τμήματα Ασφαλείας : Κοζάνης, Εορδαίας.

Κεντρική Μακεδονία

Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας : Σερρών, Κατερίνης.

Τμήματα Ασφαλείας : Βέροιας, Νάουσας, Πέλλας, Έδεσσας, Κιλκίς.

Αστυνομικά Τμήματα : Αλμωπίας, Μουδανιών.

Κρήτη

Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας : Αγίου Νικολάου, Ρεθύμνης, Ηρακλείου, Χανίων.

Νότιο Αιγαίο

Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Τμήματα Ασφαλείας: Σύρου-Ερμούπολης, Κω.

Πελοπόννησος

Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Θεσσαλία

Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας : Βόλου, Λάρισας, Τρικάλων.

Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας.

Ήπειρος

Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας : Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων.

Δυτική Ελλάδα

Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας : Αγρινίου, Πατρών, Πύργου.

Στερεά Ελλάδα

Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Ιόνια Νησιά

Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας.