Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε σήμερα πως η επικεφαλής της ακροδεξιάς στην Γαλλία, Marin Lepen και ακόμα 23 μέλη του κόμματός της θα πρέπει να δικασθούν με την κατηγορία της κατάχρησης κεφαλαίων της ΕΕ.
Η ανακοίνωση έγινε επτά χρόνια μετά την έναρξη σχετικής εισαγγελικής έρευνας. Η εισαγγελία του Παρισιού άρχισε την έρευνα το Δεκέμβριο του 2016. Αντικείμενο ήταν το κατά πόσον το τότε Εθνικό Μέτωπο της Μαρί Λεπέν είχε χρησιμοποιήσει χρήματα που προορίζονταν για βοηθούς ευρωβουλευτών για να πληρώσει άλλο προσωπικό που εργαζόταν για το κόμμα και όχι για τους ευρωβουλευτές.
Στα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου χορηγούνται χρήματα για να καλύπτουν δαπάνες, μεταξύ άλλων και για τις αμοιβές των συνεργατών τους, αλλά δεν επιτρέπεται τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιούνται για κομματικά έξοδα.

Η απάντηση του κόμματος

Το κόμμα της Marin Lepen, που ονομάζεται τώρα Εθνικός Συναγερμός, αρνείται κάθε κατηγορία και δηλώνει αθώο. «Αμφισβητούμε αυτή τη θέση, καθώς φαίνεται πως πρόκειται για εσφαλμένη αντίληψη για το έργο των αντιπολιτευόμενων βουλευτών και των συνεργατών τους, το οποίο είναι πάνω απ’ όλα πολιτικό», ανέφερε το κόμμα σε δήλωσή του προς το πρακτορείο Ρόιτερς.
Η Marin Lepen βρίσκεται αντιμέτωπη με ενδεχόμενη ποινή κάθειρξης 10 ετών, πρόστιμο ενός εκατομμυρίου ευρώ και, καθώς είναι αιρετή αξιωματούχος, αδυναμία να εκλεγεί σε δημόσιο αξίωμα για 10 χρόνια, ανακοινώθηκε από την εισαγγελία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ