Το 2022 ήταν μια κακή χρονιά για όσους είναι ή προσπάθησαν να γίνουν… δισεκατομμυριούχοι.
Αφού πρόσθεσαν τρισεκατομμύρια στη συλλογική τους περιουσία το 2020 και το 2021, οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου «χτυπήθηκαν» από 12 μήνες ασταθών χρηματιστηρίων, πολέμου στην Ευρώπη και ανεξέλεγκτου πληθωρισμού.
Όπως αναφέρει το Forbes, συνολικά, οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη – κυρίως Ρώσοι ολιγάρχες και ιδιοκτήτες κολοσσών τεχνολογίας – έχασαν φέτος 1,9 τρισεκατομμύρια δολάρια, με τη συλλογική περιουσία τους να πέφτει από 13,8 τρισεκατομμύρια δολάρια την Πρωτοχρονιά σε 11,9 τρισεκατομμύρια δολάρια στις 9 Δεκεμβρίου 2022.
Σύμφωνα με το Forbes, περισσότερο από όλους επλήγησαν οι περίπου 300 δισεκατομμυριούχοι στο τομέα της τεχνολογίας, οι οποίοι έχουν χάσει συνολικά περισσότερα από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια το 2022.
Ενδεικτικά, οι μετοχές της Amazon «έπεσαν» σχεδόν κατά 50%, συμβάλλοντας έτσι και στην μείωση της καθαρής περιουσίας του ιδρυτή Τζεφ Μπέζος, ο οποίος έχασε πάνω από 80 δισεκ. δολάρια.
Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων μειώθηκε επίσης από 2.671 σε 2.523, καθώς μεγιστάνες υψηλού προφίλ όπως ο Sam Bankman-Fried, ο Kanye West και ο ιδρυτής της Rivian RJ Scaringe βγήκαν από την παγκόσμια κατάταξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ