Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ελ Σαλβαδόρ συνέλαβαν πάνω από 5.000 μέλη συμμοριών μέσα σε κάτι περισσότερο από μία εβδομάδα, ανακοίνωσε χθες Κυριακή 3/4 ο πρόεδρος της χώρας της κεντρικής Αμερικής, ο Bukele.
Ο πρόεδρος διευκρίνισε μέσω Twitter πως σε οκτώ ημέρες συνελήφθησαν 5.184 φερόμενοι ως συμμορίτες, αναρτώντας φωτογραφίες κρατουμένων και βίντεο στα οποία εικονίζονται τεθωρακισμένα.
Η αστυνομία ανέφερε νωρίτερα πως συνελήφθησαν κάπου 100 ύποπτοι μόνο χθες Κυριακή 3/4.
Κατηγορούνται για παράνομη οπλοκατοχή, ότι είναι μέλη παράνομων οργανώσεων, για κατοχή ναρκωτικών και σεξουαλική βία.
Η σαλβαδοριανή κυβέρνηση κήρυξε προ ημερών κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας κύματος δολοφονιών. Οι αρχές έκαναν επίσης πολύ βαρύτερες τις ποινές για τα αδικήματα που διαπράττονται από μέλη των «μάρας», όπως αποκαλούνται οι συμμορίες στη χώρα της κεντρικής Αμερικής.
Οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξέφρασαν ανησυχία για τον σαρωτικό χαρακτήρα των μέτρων, που περιλαμβάνει την αναστολή συνταγματικών δικαιωμάτων· αντιδρώντας, ο πρόεδρος Μπουκέλε χαρακτήρισε μη κυβερνητικές οργανώσεις, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοσιογράφους συμμάχους των συμμοριών.
«Είναι πλέον σαφές ποιοι είναι οι συνεργοί των μελών των συμμοριών», υποστήριξε ο αρχηγός του κράτους.
«Όλοι τους βγήκαν να τους υπερασπιστούν: επενδυτές, διακινητές ναρκωτικών, διεφθαρμένοι πολιτικοί και δικαστές, ΜΚΟ υπεράσπισης των ‘ανθρωπίνων δικαιωμάτων’, η ‘διεθνής κοινότητα’, η ΔΕΑΔ (σ.σ. η Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών), δημοσιογράφοι και μέσα ενημέρωσης της Open Society» του Soros, απαρίθμησε ο κ. Bukele: «Οι μάσκες σας έπεσαν», πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ